pixel

NU rykker Carlsberg (snart)

kbh magasin

Mens de midlertidige bylivsaktiviteter er strømmet til Carlsberg-grunden, har københavnerne måttet se langt efter de 3.000 nye boliger, de er blevet lovet i det pensionerede bryggeri-område mellem Vesterbro og Valby.

Der har manglet penge til planerne. Men nu er de fundet, for et konsortium bestående af Realdania, PFA Pension, PenSam, Topdanmark og Carlsberg selv har spyttet i kassen til en Danmarksrekord i privat ejendomsudvikling: 2,5 milliarder kroner.

Dermed skulle byggeriet kunne indledes i efteråret, og de første københavnerne kunne sige, at de bor "på Carlsberg" om to-tre år.

Samlet set udgør byggeplanerne på Carlsberg 567.000 m2, og lige dele boliger og erhverv. Den prisbelønnede masterplan for Carlsberg Byen byder både på bevarelse af de kulturhistoriske bygninger og opførelse af hele ni højhuse i op til 120 meters højde.

Se meget mere om masterplanen i denne mKBH-artikel fra september 2009

Se mere om første akt af Carlsberg Byen, Stationsområdet, i denne mKBH-artikel fra august 2011

Emner

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum