pixel

Luksushotel i ikonisk øllager

En af Carlsbergs industrihistoriske perler genbruges som hotel lige i centrum af bryggerigrundens fremtid.

carlsberg byen hotel ottilia

Med tilnavnet Slottet blandt bryggeriarbejderne har Lagerkælder 3 på Carlsberg aldrig været en standard fabriksbygning. Eller for den sags skyld en kælder. Og med nyt liv som hotel i luksusklassen får den røde murstensbygning med de ikoniske gyldne skjolde på facaden nu et indre, der matcher.

Kort
Hotel Ottilia

Hotel Ottilia åbner i 2019 som det første hotel i Carlsberg Byen på hjørnet af Pasteursvej og Ny Carlsberg Vej, få skridt fra Elefantporten lige i centrum af det genudviklede bykvarter.

Det er den københavnske boutiquehotel-kæde Brøchner Hotels, der indretter i alt 156 værelser i de to fredede og sammenhængende tidligere lagerbygninger Lagerkælder 3 og Maltmagasinet.

Hjørnehotellet opkaldes efter Ottilia Jacobsen, brygger Carl Jacobsens kone, og skal desuden have faciliteter til 200 møde- og konferencegæster. Men også ølbyens faste beboere og alle andre københavnere får mulighed for at mødes i Hotel Ottilias to barer og flere restauranter, den ene placeret på øverste etage med tagterrasse og udsigten fra Valby Bakke ud over byen.

Så vidt muligt skal områdets og bygningernes historie også trækkes med indenfor i udformningen af hotellet, så kornsiloer, maltlagre og maskiner indgår i indretningen, og ølbrygningsfortiden bliver en del af oplevelsen og opholdet.

En guldskive for hver øltank

Udefra er især Lagerkælder 3 en af Carlsberg Byens industrihistoriske perler. Den er fra 1969 og har på trods af navnet fem lyse og åbne etager over jorden, der blev brugt til lagring af øl i store horisontale tanke. På facaden ud mod Pasteursvej symboliserede de karakteristiske guldskiver hver deres bagvedliggende tank.

Arkitekten bag guldskiverne, der alle bevares foran runde vinduer, er Sven Eske Kristensen. Han tegnede også De hængende Haver, et andet af Carlsbergs nyere arkitektoniske landmærker, der ligeledes er bevaret og bygges sammen med Stationsområdet ved 100 meter høje Bohrs Tårn. I København har Sven Eske Kristensen også sat sit præg med blandt andet det modernistiske mønster-boligbyggeri Dronningegården i Dronningens Tværgade.

Det mere klassiske pakhus Maltmagasinet langs Ny Carlsberg Vej er fra 1881 og dermed del af det oprindelige Ny Carlsberg fra arkitekt Vilhelm Dahlerups hånd. Dahlerup er en af Københavns helt store bybyggere gennem tiderne med arvestykker som Det Kongelige Teater, Statens Museum for Kunst og Søpavillonen på CV'et.

Andet genbrugshotel på vej

Hotel Ottilia bliver det hidtil største i rækken af Brøchner's såkaldte boutique-hoteller med fokus på design og personlighed. Kæden driver i forvejen Hotel SP34 ved Jarmers Plads, Hotel Astoria ved Hovedbanegården, Hotel Avenue på Åboulevard og det snart genåbnede Hotel Danmark på Vester Voldgade.

Brøchner Hotels køber dog ikke selv de gamle lagerbygninger, så udviklingsselsskabet bag Carlsberg Byen skal stadig ud at finde en investor, hvis Hotel Ottilia skal nå at åbne inden et andet højt profileret og nyligt offenliggjort "genbrugshotel" i København: Centralpostbygningen i Tietgensgade.

Emner

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling