pixel

Copenhagen Towers fordobles

Nyt højhus: Stjernearkitekts forsinkede kontortårn vil dele højderekorden i Ørestad.

kbh magasin

Udsættelsen var begyndt at ligne en aflysning, men nu bygges det 85 meter høje Nordtårn i Ørestad City, der i 2015 vil få flertalsendelsen i Copenhagen Towers til at give mening.

Det ambitiøse business-kompleks blev i sin tid præsenteret som et københavnsk World Trade Center, men siden første etape stod færdig i 2009 med 25-etagers Sydtårnet (indeholdende det firestjernede hotel Crowne Plaza) og 9-etagers Sydfløjen (beboet af Dansk Industri), har højhus-entusiaster spejdet forgæves efter det lovede søstertårn ved siden af, der skulle følge lige efter.

Men langt om længe er investorerne altså fundet til anden etape: 22 etagers kontorer i Nordtårnet, yderligere 7 etager i Nordfløjen, og så ikke mindst et stort atrium, der bliver en fælles base for alle bygningerne i Copenhagen Towers.

Den nye fælles hovedindgang med spektakulære, svungne glaslofter bliver offentlig tilgængelig og får restauranter og cafeer i håb om at lægge op til liv og networking efter fyraften.

nordtaarn_cph_towers__9.jpg

Manden med elefanthuset

Med sine 85 meter vil det nye højhus udnytte den maksimalt tilladte byggehøjde i Ørestad og dermed strække sig lige så langt opad som naboen Crowne Plaza, hvilket er en håndfuld meter mere end bydelens øvrige kæmper, genboen Ferring og Hotel Bella Sky længere mod nord.

Mens Sydtårnet blev tegnet af danske Dissing + Weitling, er Nordtårnets let svungne sandwich-form signeret af det verdensberømte, engelske arkitektfirma Foster + Partners.

Det var Norman Foster, der aldrig fik lov at se sit 100 meter høje Tivoli Hotel realiseret på Rådhuspladsen. På sit CV har han til gengæld ombygningen af Rigsdagen i Berlin, det nye Wembley Stadion og 30 St. Mary Axe – måske den mest beundrede af Londons nyere skyskrabere. Og så selvfølgelig Elefanthuset i Københavns Zoo.

nordtaarn_cph_towers_2.jpg

3 er en klynge

Når Crowne Plaza og Ferring-bygningen i 2015 får selskab af Nordtårnet, vil København her lige ved Øresundsmotorvejen have sin første egentlige højhus-klynge (to er selskab og tre er en flok, som bekendt). Og den lille klynge kan blive større med tiden, hvis Copenhagen Towers genfinder sin oprindelige selvtillid – i alt fem etaper blev lovet i 00'erne.

Der er intet nyt om de tre sidste etaper, som sløret da heller aldrig er blevet løftet for i offentligheden. Den opmærksomme detaljerytter vil dog bemærke basen af et tredje tårn øverst på nedenstående illustration.

nordtaarn_cph_towers__8.jpg

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling