pixel

Lillebror til Langebro

kbh magasin

Ønsket om en ny cykel- og gangbro langs med Langebro bliver nu til virkelighed: Den skal forlænge Vester Voldgade over havnen og åbne i 2018.

København har i forvejen fire havnebroer til bløde trafikanter på vej, men den femte er særlig udset til at binde de nye menneskevenlige områder omkring Langebro bedre sammen. Fodgængere og tohjulede skal kunne pendle frem og tilbage mellem Islands Brygge, Kalvebod Bølge og kajen ved Bryghusprojektet uden om den høje gamle bilbros trapper og trafikmylder.

Den nye bro er en gave til byen i 100 mio. kroners klassen fra fonden Realdania, og forbindelsen forventes at få 10.000 daglige brugere, ligesom Bryggebroen har det. Langebros lillebror skal gå fra Christianshavns voldanlæg i Langebrogade til Bryghusgrunden ved Vester Voldgades udmunding.

Cykelbroen er dermed flyttet over på den anden side af Langebro, siden sidst planerne var fremme. Den nye placering svarer til hvor den oprindelige Langebro lå frem til 1900-tallet – og så er det altså lige op ad det kommende multihus Bryghusprojektet, som Realdania også står bag.

Broen skal ikke være et nyt vartegn i havnen men have et enkelt design, der spiller sammen med omgivelserne. Arkitektkonkurrencen afgøres i 2015, så byggeriet kan gå i gang i 2016 og broen tages i brug i 2018.

Emner

Bro

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Indre By
København er en hård by med få træer, mente arkitekten bag Blox. Hun har en vision om, at der skal vokse '1.000 træer' ved siden af den udskældte bygning.

seneste
byens rum