pixel

Cykelkælder bliver til kunstkælder i Ørestad

Ombygning er sat i gang, og Amager vil til foråret blive et udstillings­sted rigere.

Cykelkælder ørestad kunst

I Ørestad — lige ved siden af Field's og Ørestad Station — ligger en cykelkælder med plads til 400 cykler, der aldrig blev den store succes. De færreste metro-rejsende gad at sætte deres cykel ned under jorden, før de hoppede på toget ind til byen.

De 1.500 m2 lå i flere år mere eller mindre øde hen, og derfor blev kælderen helt lukket for år tilbage. Men snart vil den genåbne som et frisk, kunstnerisk pust til Ørestads kulturliv, der ellers mest er kendt for sportsfaciliteter og popcorn-knasende blockbusterfilm i biografen i Field's.

Kunstnere fra både ind- og udland vil i fremtiden blive præsenteret i Simian, der bliver det nye, underjordiske udstillingssteds navn, når ombygningen er afsluttet. Dén er netop sat i gang og har modtaget støtte fra blandt andre Københavns Kommune og Realdanias pulje Underværker, der støtter projekter med et alment sigte som "skaber livskvalitet gennem det byggede miljø".

Sidstnævnte har støttet med en million kroner, som er det højeste beløb, der kan uddeles til enkeltstående 'underværker'.

Kunst for aber

Bag projektet står en frivillig forening ved navn KFP11, og By & Havn — der ejer kælderen — har lovet at stille lokalerne til rådighed kvit og frit i minimum 10 år. Det 95%-kommunalt ejede udviklingssselskab har en naturlig interesse i, at selskabets egne kvadratmeter bliver benyttet og har i efterhånden mange år på forskellig vis forsøgt at skabe mere liv i den udskældte bydel på Amager.

Også tidligere har man forsøgt sig med arrangementer i den tomme cykelkælder — blandt andet minigolfbane, fester for de lokale og musikfestival. Men denne gang bliver aktiviteterne altså både mere permanente og mere rolige.

Om Simian lykkes med at lokke nogle af Field's gæster over på den anden side af Ørestads Boulevard og ned under jorden, får vi et fingerpeg om til foråret, hvor ombygningen er afsluttet, og kælderen slår dørene op til åbningsudstillingen. 

I første omgang er udgifterne til både ombygning og to års udstillingsprogram dækket, så de frivillige kræfter vil have noget tid til at opbygge sig et brand blandt byens kunstinteresserede.

I faunaens verden er simian en betegnelse for alle arter i abefamilien — mennesket inklusive. Hvor meget man skal lægge i navnet, om noget, melder historien ikke noget om.

Vil man i kontakt med gruppen bag, kan man skrive til kfp11@yahoo.com.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling