pixel

Solskærm på Nordhavnsportalen

Nordhavnsvej åbner først om to år, men dens design-solskærm er på plads.

kbh magasin

Selvom det bare er en vejtunnel, kan man jo godt inkludere lidt lækre detaljer. Og nu har rekorddyre Nordhavnsvej fået sit arkitektoniske blikfang sat på.

Det er en stor, specialkonstrueret solskærm, skabt af aluminiums-kuber i varierende størrelser, som sidder for enden af tunnelen. Ud over at give et glimt af fikst design, sikrer den en glidende overgang mellem lys og mørke, så bilisterne ikke bliver blændet, når de kører gennem fremtidens portal til Nordhavn.

Dagslysskærmen med de karakteristiske kuber kan du dog først drøne under i slutningen af 2015, når det største vejprojekt nogensinde i Københavns Kommune står færdig efter fem år og to milliarder kroner.

Nordhavnsvej, der skal redde Østerbro for tung trafik ved at koble boomende Nordhavn direkte på Helsingør-motorvejen, bliver blot 1,65 kilometer lang, men skriver sig ind i rekordbøgerne på grund af de godt 600 meter, der føres i den teknisk komplicerede tunnel under Svanemøllen-området.

Dagslysskærmen er udformet i samarbejde mellem Rambøll og Schønherr Landskab.

Se mere om Nordhavnsvej her på Magasinet KBH

nordhavnsvej_solskaerm_2.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordvest
Overdækning af Helsingørmotorvejen til et grønt byrum, der byder velkommen til København.

seneste
byens rum