pixel

Søernes 20 tons sommerferiebarn

En skulende stenstøtte er flyttet ind ved Søpavillonen sommeren over.

kbh magasin

Han er 7 meter høj, vejer over 20 tons, og stirrer dig lige i øjnene, når du nærmer dig Søpavillonen fra City-siden. Og så hedder han i øvrigt Baldur og er sommerferiebarn fra Lolland.

Den nye store stenskulptur ved Peblingesøen har nemlig kun den fine adresse til låns indtil efteråret. Så skal Baldur hjem igen til Ravnsby Bakke, en mark på det nordlige Lolland med udsigt til Smålandshavet. Her er han den første af i alt 12 lignende stenstøtter, der sammen skal danne kunstværket Dodekalitten.

dodekalitten_2_.jpg

Med klare referencer til både Stonehenge og Påskeøerne får stenansigtet med den skaldede isse og det brede kæbeparti hvert år selskab af endnu ét af slagsen, indtil de alle 12 står i en cirkel og udgør Danmarks største stenskulptur på 700 tons – som tilmed spiller specialkomponeret musik fra et indbygget lydanlæg.

Den første tolvtedel af Dodekalitten (som eftersigende er græsk for "tolvstenen") er hugget ud af sort, svensk diabas-granit af Thomas Kadziola. Den elektroakustike lydside skabes af komponist Gunner Møller Pedersen. Og kunstprojektet er udstyret med en hidtil ukendt mytologi om Lolerne, et demokratisk og syngende folk, der 5.000 år før vor tidsregning kom til Lolland og gav øen sit navn.

Jo jo, den er god nok. Se selv meget mere på dodekalit.dk

dodekalitten_3.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 20 kroner om måneden — mindre end prisen på en kop kaffe. Men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et lidt større medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
København
Byens parkeringspladser udnyttet til midlertidige studieboliger – uden at fjerne bilerne.

seneste
byens rum

close logo

Fra 7. juni 2019 kræver det medlemskab at læse med

Bliv medlem af Magasinet KBH — fra kun 20,-/md.