pixel

Drømmen om en diner

Vigerslev Allé har fået rockabilly-vibes.

Diner Vigerslev Alle

Fakta

The Dee Diner

Vigerslev Allé 124, Valby

Indtil for nylig var det Valbys vanedrankere der hang ud i den nedslidte kro på hjørnet af Vigerslev Allé. Nu har stedet fået en pistaciefarvet overhaling og er genåbnet under navnet The Dee Diner.

Bag den pastelfarvede facade banker to stædige hjerter for den amerikanske røm om pinup-piger på køleren og rockabilly-musik i juken. Dinerens bagmænd er de selvudnævnte rockabilly-wannabees Wagner og Preben der som kreative altmuligmænd har været forbi en del arbejdspladser, men er meget grønne i rollerne som restauratører.

”Vi har haft hovedet under armen, men hjertet det rigtige sted,” siger Wagner ærligt om det nye projekt. Derfor fremstår The Dee heller ikke som en superautentisk americana-diner, men mere som drengedrømmen om et afslappet spisested i diner-stil.

the_diner001.jpg

Dinerens mad og service har da også fået et par hårde ord i diverse brugeranmeldelser på nettet. Til det siger Wagner:

”I USA varierer fremgangsmåden også fra New York til Las Vegas, så vi har valgt at sige at vi gør det ’The Dee-way’. Det afgørende er at vi selv kan stå inde for vores produkt.”

Kan menuen diskuteres, er mentaliteten til gengæld meget real. Det aflange lokale er proppet med 50’er-gear som drengene har samlet. Tænk spisebåse i rødt læder, skakternet gulv, krom, cola, good vibrations og p-pladser til pit-stoppere. Selv ejer d’herrer 12 amerikanske klassikerkøretøjer og fantaserer om at lukke vejen, så de kan realisere drømmen om en drive in-bio.

Indtil videre kan du cruise forbi og få mad serveret efter det amerikanske kvantitetsprincip, milkshakes lavet fra bunden eller long drinks og live musik fra den intermistiske Tiki Bar.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

Cementkoncernen rømmer en stor del af sit hidtidige område i Valby, når nyt, komprimeret hovedkontor står klar. Det giver plads til et nyt boligkvarterer, og et grønt område bliver til en offentlig park.

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling