pixel

Frederikssundsvej får ikke storcenter med boligkvarter på taget

Udviklerne har fået kolde fødder.

shoppingcenter tagboliger husum

Som Brønshøj-Husums egen udgave af Kronen Vanløse skulle et butikscenter pakket ind i tagboliger genstarte møbelproducenten Altikons delvist forladte grund mellem Frederikssundsvej og det udsatte boligområde Gadelandet/Husumgård.

Kort
Butikscenter ved Gadelandet

Men netop som Københavns Kommunes politikere har vendt tommelfingeren op til idéen, og den var på vej videre i offentlig høring, har projektets bagmænd selv opgivet den.

Det fremgår af et notat fra forvaltningen, at lokalplansprocessen er standset, og at shoppingbyen dermed er droppet.

Planen var ellers at rive fabriksbygningerne på hjørnet af Frederikssundsvej og Kobbelvænget ned og erstatte dem med  et butikscenter i ét plan bygget sammen med den eksisterende Føtex ved siden af på Frederikssundsvej.

Oppe på tagdækket skulle blokke i op til fem etagers højde så komme til med blandt andet serveringssteder, rækkehuse og lejligheder. Placeret omkring små offentligt tilgængelige tag-pladser og et stinet hele vejen gennem tagbyen mellem brede trapper på hver side af byggeriet.

I følge notatet er projektet kuldsejlet, fordi Føtex alligevel ikke vil være med og leje sig ind i en stor del af butikscenteret. Derfor mener udvikleren TK Development "ikke længere, at økonomien i projektet hænger sammen og ønsker derfor ikke at fortsætte med dette," skriver forvaltningen.

Se meget mere om den nu opgivede shoppingby her på Magasinet KBH

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling