Emoji på københavnsk

kbh magasin

Det er blevet så rasende populært at sige det med emoji i sms'er, at der burde være nogle særligt københavnske varianter af de små billedikoner, der fungerer som en slags avancerede smileys i tekstbeskeder.

Det mener i hvert fald Kommunikationsforum, der drevet af uforbeholden misundelse til blandt andet New York og San Francisco, der snart får deres, har bedt designeren Peter Urban fra Kontrapunkt om et bud på seks nye emojis for og om København.

Resultatet er tre stiliserede stedsangivelser og tre typiske københavnerbeskæftigelser, der går uden om de klassiske turistnedslag og i stedet tager udgangspunkt i byens hippe liv. Et havnebad betyder Islands Brygge, en kendt graffiti betyder Nørrebro og et Christiania-flag betyder selvfølgelig Staden. Så er der også en ladcykel med en ghettoblaster, en barnevogn med en latte-to-go samt, nå ja, en flok Tuborg.

Næste skridt er nu rent faktisk at kunne få de nye emoji ind på københavnernes mobiler. Og mens Kommmunikationsforum arbejder på den tekniske side af sagen, opfordres alle til selv at finde på flere ikoner og sende dem ind.

Læs mere hos Kommunikationsforum

Mest læste

Li’ KBH

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Liv
  • København
En amerikansk designer har fundet på at forklare København som et mind map, og hans bykort er både dekorativt og brugbart.

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Opmærksomhed og debat giver bedre by

Støt Magasinet KBH – fra kun 20,-/md.