pixel

Emoji på københavnsk

kbh magasin

Det er blevet så rasende populært at sige det med emoji i sms'er, at der burde være nogle særligt københavnske varianter af de små billedikoner, der fungerer som en slags avancerede smileys i tekstbeskeder.

Det mener i hvert fald Kommunikationsforum, der drevet af uforbeholden misundelse til blandt andet New York og San Francisco, der snart får deres, har bedt designeren Peter Urban fra Kontrapunkt om et bud på seks nye emojis for og om København.

Resultatet er tre stiliserede stedsangivelser og tre typiske københavnerbeskæftigelser, der går uden om de klassiske turistnedslag og i stedet tager udgangspunkt i byens hippe liv. Et havnebad betyder Islands Brygge, en kendt graffiti betyder Nørrebro og et Christiania-flag betyder selvfølgelig Staden. Så er der også en ladcykel med en ghettoblaster, en barnevogn med en latte-to-go samt, nå ja, en flok Tuborg.

Næste skridt er nu rent faktisk at kunne få de nye emoji ind på københavnernes mobiler. Og mens Kommmunikationsforum arbejder på den tekniske side af sagen, opfordres alle til selv at finde på flere ikoner og sende dem ind.

Læs mere hos Kommunikationsforum

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv