pixel

Få det bedre på Nørre Allé

Glem alt om klinisk hvide vægge og endeløse korridorer i nyt sundhedscenter

kbh magasin

Hospitalsmikset af lange gange, gigantiske rum, klinisk belysning og formel stemning indbyder sjældent til at man bliver hængende længere end højst nødvendigt.

Den tradition bliver der gjort op med i byens kommende sundhedscenter som netop har haft byggestart på Nørre Allé.

byggeplads.jpg

Kort
Center for Kræft og Sundhed

Stedet skal fungere som et dagscenter hvor kræftpatienter og pårørende kan komme ind fra gaden og få støtte og tilbud som psykologhjælp, gruppesamtaler, fysisk træning og inspiration til mad tilpasset kemopatienter.

”Den overordnede idé er at lave et byggeri der ligger et sted mellem de traditionelle institutioner og hjemmets trygge rammer,” siger Morten Rask Gregersen, partner hos den nørrebroske tegnestue Nord Arkitekter der har slået stregerne til Københavns første sundhedscenter for kræftpatienter.

Nord Arkitekter har taget udgangspunkt i idéen om helende arkitektur – altså tanken om at særlige arkitektoniske greb kan medvirke til at syge folk får det bedre.

”Centret er for eksempel sat sammen af mange små bygninger, så skalaen bliver menneskelig og står i stærk kontrast til de store aulaer og modtagerum der normalt kendetegner hospitalssektoren,” siger Morten Rask Gregersen.

Bygningen skal være imødekommende frem for formel, så man skal derfor ikke forvente at blive modtaget i en traditionel reception med skranke og registreringspligt. I stedet er det første du møder et langt spisebord hvor du kan sætte dig ned og tage en snak med personalet.

Fakta

Sundhedscenter på Nørre Allé

Et dagscenter hvor kræftpatienter og pårørende kan få støtte og hjælp.

Nord Arkitekter har tegnet centret som er det første af sin slags i Danmark.

Sundhedscentret åbner sommeren 2011.

interioer.jpg

Derudover har Nord Arkitekter sørget for at give bygningen mange lysindfald og direkte adgang til grønne arealer med naboen De Gamles Bys park og en indre gårdhave.

”Idéen om en gårdhave var en af grundene til at vi vandt konkurrencen om at tegne centret. Det var der ingen af de andre tegnestuer der havde foreslået. De indre gårdhaver er en arkitektonisk tanke der stammer fra de gamle klosterbyggerier hvor man udadtil skaber en udadvendt bygning, men indadtil får et meget privat rum,” siger Morten Rask Gregersen.

Sundhedscentret ventes at stå klar til sommer.

oppefra.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling