pixel

Bølget børnehus i De Gamles By

Nørrebros ældstes kvarter er foryngret med en daginstitution uden skarpe hjørner.

Forfatterhuset De Gamles By

Alle unger på Indre Nørrebro kender De Gamles By, for mellem plejehjem og ældreboliger bor de både geder, høns og kaniner.

Kort
Forfatterhuset

Nu har det populære udflugtsmål for børneflokke i trafikveste fået sit eget permanente tilskud af de små størrelser i nybyggede Forfatterhuset, der på iøjnefaldende vis både tilpasser sig de historiske omgivelser og tilføjer dem et stykke moderne børnehus-arkitektur.

Daginstitutionens 160 indflyttere mellem 0-6 år leger inde bag rødbrunt tegl, der matcher nabomurene på hjørnet af Sjællandsgade og Edith Rodes Vej. Men i stedet for vandrette murstensrækker er Forfatterhusets teglfacade lodrette lameller, der fortsætter i et bølget, sammenhængende bånd hele vejen rundt om fem bygninger, et stort træ og en legeplads.

De fem små huse er i en til tre etager med grønne tage og tagterrasser, der støder lige op til det gamle træ på grunden, så det føles lidt som at lege midt i trækronen.

Facadens tegl-lameller fortsætter opad som værn på taget, og formen går igen i det afrundede hegn hele vejen rundt om legepladsen og træet for at binde alle elementerne sammen til én samlet struktur uden skarpe hjørner – en blød børnebakkelandsby i hjørnet af De Gamles By.

Fakta

Forfatterhuset

Edith Rodes Vej 2, Kbh N

1.927 m2 integreret daginstitution normeret til 160 børn.

Tegnet af Cobe i samarbejde med PK3 og D.A.I.

Bygget af Københavns Kommune for 42 mio. kroner.

Forfatterhuset, opkaldt efter de mange forfatter-gadenavne i De Gamles By, er formgivet af tegnestuen Cobe i et samarbejde med landskabsarkitekterne PK3 og ingeniørerne D.A.I.

Af bygninger i København er Cobe i forvejen bedst kendt for det prisbelønnede Biblioteket på Rentemestervej og er også arkitekterne bag kommende The Silo i Nordhavn, hvor en gammel foderstofssilo genbruges til luksuslejligheder med udsigtsbar på toppen.

Som en hilsen til det rustfarvede ydre lader Cobe også lamel-looket gå igen i det kridhvide indres arkitektoniske hovednummer: Afskærmningen af en treetagers trappe i Forfatterhusets centrale atrium med ovenlys.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum