pixel

Bølget børnehus i De Gamles By

Nørrebros ældstes kvarter er foryngret med en daginstitution uden skarpe hjørner.

Forfatterhuset De Gamles By

Alle unger på Indre Nørrebro kender De Gamles By, for mellem plejehjem og ældreboliger bor de både geder, høns og kaniner.

Nu har det populære udflugtsmål for børneflokke i trafikveste fået sit eget permanente tilskud af de små størrelser i nybyggede Forfatterhuset, der på iøjnefaldende vis både tilpasser sig de historiske omgivelser og tilføjer dem et stykke moderne børnehus-arkitektur.

Daginstitutionens 160 indflyttere mellem 0-6 år leger inde bag rødbrunt tegl, der matcher nabomurene på hjørnet af Sjællandsgade og Edith Rodes Vej. Men i stedet for vandrette murstensrækker er Forfatterhusets teglfacade lodrette lameller, der fortsætter i et bølget, sammenhængende bånd hele vejen rundt om fem bygninger, et stort træ og en legeplads.

De fem små huse er i en til tre etager med grønne tage og tagterrasser, der støder lige op til det gamle træ på grunden, så det føles lidt som at lege midt i trækronen.

Facadens tegl-lameller fortsætter opad som værn på taget, og formen går igen i det afrundede hegn hele vejen rundt om legepladsen og træet for at binde alle elementerne sammen til én samlet struktur uden skarpe hjørner – en blød børnebakkelandsby i hjørnet af De Gamles By.

Forfatterhuset, opkaldt efter de mange forfatter-gadenavne i De Gamles By, er formgivet af tegnestuen Cobe i et samarbejde med landskabsarkitekterne PK3 og ingeniørerne D.A.I.

Af bygninger i København er Cobe i forvejen bedst kendt for det prisbelønnede Biblioteket på Rentemestervej og er også arkitekterne bag kommende The Silo i Nordhavn, hvor en gammel foderstofssilo genbruges til luksuslejligheder med udsigtsbar på toppen.

Som en hilsen til det rustfarvede ydre lader Cobe også lamel-looket gå igen i det kridhvide indres arkitektoniske hovednummer: Afskærmningen af en treetagers trappe i Forfatterhusets centrale atrium med ovenlys.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling