pixel

Feed me Mother

Kulfyret comfort food i Kødbyen

kbh magasin

Fakta

Mother
Høkerboderne 9
Kbh V

I virkeligheden skulle Kødbyens nyeste hot spot have ligget i London. Det var nemlig her ejerne, engelske Nick og italienske David, mødte hinanden.

Men heldigvis for København havde skæbnen andre planer. Og pludselig stod de to venner i et lokale i den københavnske kødby, som de syntes så godt om, at de gjorde det til rammen om deres nye trattoria, Mother.mother-3.jpg

“This Mother is no mama mia”

Navnet Mother rummer referencen til den surdej, mother dough, som danner base for de pizzaer, der bliver lavet på stedet. Surdejspizzaen er unægteligt noget uortodoks, og Mother er heller ikke en typisk italiensk familierestaurant med taffelmusik i højtalerne og bastflasker på bordene.

Her serveres moderne italiensk comfort food, altså rigelige portioner til rimelige penge. Men David afslører også, at han godt kan finde på at go crazy og servere Sunday roast eller russisk brunch buffet, hvis humøret befaler det: ”When you know the rules, you can break them.”

Upoleret udtryk og urbane urtepotter

Bag den brede barplade tillader det åbne køkken gæsterne at følge med i arbejdsgangen, mens pizzabunde ryger rundt i luften og ost syder lystigt i den store, runde trækulsfyrede ovn, som, placeret akkurat midt i rummet, er Mothers bankende hjerte.

mother-23.jpg

Indretningen er simpel og rustik og atmosfæren behageligt afslappet. De dugløse borde er dækket med urtepotter, over baren hænger fem røde lampeskærme af Campari-flasker, og i hjørnerne pynter rå trækævler på den skødesløse måde.

Value for money – også til frokost

På menuen finder du altid et par kødretter og salater foruden de omtalte pizzaer, som koster fra 75 kr. Forretterne tæller en række klassikere som antipasti misto, en velvoksen portion italienske specialiteter, som du må slippe 85 kr. for.

mother-15.jpg

Filtreret vand med eller uden bobler får du gratis eller for ti kroner karaflen, hvis det er det eneste, du drikker.

Til frokost kan du vælge mellem tre pizzaer, en salat og en kødret. Alt står i 85 spir, men du slipper billigere, hvis du tager den bagte sandwich. Den koster kun 50.

Late night dining

Pizzaerne ryger ind og ud af gløderne fra 11 morgen til 11 aften, hvor der skrues op for musikken og serveres italiensk øl på fad, indtil d’herrer siger go’ nat kl. 01.mother-25.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

Et efterslæb på renovering til 1,2 milliarder kr. gør Kødbyens fremtid usikker. Københavns politikere beslutter nu, om den skal sælges — med konsekvenser for de kreative erhverv.

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling