pixel

Fisketorvet vil pakkes ind i by

Nyt byrum og butikker til gaden?

kbh magasin

Kort
Fisketorvet

Fra 2023 kører Sydhavns-metroen direkte til Fisketorvet, og det skal udnyttes til at bygge videre på den store lukkede storcenter-kasse og skabe et mere attraktivt byområde ved stationen.

Det mener i hvert fald Fisketorvets ejere Unibail-Rodamco, der ønsker at udvide centeret med flere butikker og bygge til med hotel og kontorbygninger.

I dag ligger shoppingcenteret med det fulde navn Fisketorvet Copenhagen Mall og spærrer for nogle godt gemte kajkanter, men udvidelsen skal forskønne ansigtet til byen og åbne op med nye butiksfacader ud mod Vasbygade. Og dermed være med til at skabe et velfungerende og trygt byrum omkring den fremtidige metrostation på Havneholmen.

Københavns Kommune har i første omgang afholdt en indledende høring for at indsamle ideer og kommentarer til den videre planlægning. Først derefter går den egentlige lokalplansproces i gang, der blandt meget andet skal undersøge, om Fisketorvet kan få lov at bygge enkelte bygninger højere end de nuværende tilladte 52 meter.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Valby
Et indendørs mødested for både voksne og børn — dét mangler i mange af Københavns bydele, mener SquareOne Arkitekter.

seneste
byens rum