pixel

Mere bro over Sydhavnen

kbh magasin

København opjusterer kraftigt på broer over og omkring havnen i disse år, og nu er der officielt endnu en i støbeskeen: En vejbro over Frederiksholmsløbet i Sydhavn.

Mens de fleste af byens nye broprojekter går på tværs af havnen og forbeholdes bløde trafikanter, går denne altså på langs og bliver også for biler. Det skal binde Sydhavns boomende kanalkvarterer bedre sammen, i stil med Teglværksbroen, der siden 2011 har forbundet Sluseholmen med Teglholmen. Den nye bro fører den forbindelse videre fra Teglholmen til Enghave Brygge.

»Beboerne på Sluseholmen og Teglholmen er i dag tvunget ud på en meget trafikeret og kedelig omvej langs Vasbygade, når de skal cykle til og fra Indre By. Det kan tage lysten til at cykle fra enhver. Når den nye bro kommer, bliver det nemmere at skyde genvej langs havnen. Det betyder mindre støj og luftforurening og mere at kigge på,« siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell.

Københavns Kommune har foreløbig øremærket 77 mio. kroner til Frederiksholmsløbs-broen, som skal medfinansieres af grundejerne i området. Det er planen at åbne den nye bro i 2018 – men metro-udvidelsen til Sydhavn med en station ved Frederiksholmsløbet kan komme på tværs, og så er broen først færdig samtidig med undergrundsbanen i 2023.

bro_frederiksholmsloebet.jpg

Emner

Bro

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordhavn
Kan et fiskemarked være med til at give Nordhavn lidt tiltrængt identitet og en stærkere kobling til det vand, der omgiver byens nye boligområde?

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling