pixel

Fremtidens mødested

Flintholm skal ha’ sig et eksperimenterende kultur- og bevægelseshus

kbh magasin

Fakta

Kultur- og bevægelseshuset (KU.BE) skal tegnes af et dansk/hollandsk team med tegnestuen ADEPT og totalrådgiveren MVRDV i front.

KU.BE bliver fordelt på tre bygninger og 6.000 m2. Byggeriet tænkes opført i to etaper hvor den første etape opfatter et byggeri på 4.000 m2 og en 4.500 m2 stor have.

Hele projektet koster 180 mio. kr. Projektet finansieres af Realdania, Lokale- og Anlægsfonden og Frederiksberg Kommune.

Første fase af kultur- og bevægelseshuset ventes færdig i 2015.

Effektiv snerydning og snorlige beplantninger er nogle af de features man traditionelt forbinder med Frederiksberg, men nu skal der også skæve eksperimenter og krea nytænkning på dagsordnen.

Lige ved Flintholm Metrostation skal der nemlig laves et kultur- og bevægelseshus (KU.BE)der bliver et sandt ’sanselaboratorium’ som Frederiksbergs borgmester, Jørgen Glenthøj, udtrykker det i en pressemeddelelse.

Det er blevet afgjort at det er et dansk/hollandsk team med tegnestuen ADEPT og totalrådgiveren MVRDV i front der skal tegne multihuset der kommer til at bestå af tre bygninger og en kæmpe have.

KUBEudefra.jpg

Første etape, som ventes færdig i 2015, bliver lidt som en Aladdins Hule. For hvad der udvendigt kommer til at syne som en rektangulær glaskasse vil indvendigt åbne op for en verden i lag med syv forskellige temaområder som blandt andet kommer til at rumme en sundhedszone, en madzone, et wellness center, et zen-område, et teater og en udstillingshal.

KUBEgrunden.jpg

Håbet er at KU.BE vil blive fremtidens mødested på Frederiksberg, og at det vil fyre op under borgernes lyst til at dyrke en sund og aktiv livsstil.

Der går dog fem års tid før multihusets første fase bliver til virkelighed. Store udfordringer på børneområdet i Frederiksberg Kommune betyder nemlig at der ikke er penge til at opføre Kultur- og Bevægelseshuset så hurtigt som det oprindeligt var planlagt.

Emner

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling