pixel

Syvkantet eventyrtårn til leg og musik

Fritidshjemmet Tidsmaskinen ved Lergravsparkens Skole har fået en eventyrlig tilbygning.

eventyrtårnet hjørne

Indtil for nylig var der ikke noget opsigtsvækkende ved krydset mellem Moselgade og Wittenberggade, tæt ved Lergravsparken på Amager:

En tæt og høj hæk ud mod fortovet skjulte alt andet end taget af en håndfuld lave bygninger, toppen af et boldspilsbur og et par trækroner. I baggrunden, lidt længere nede ad Wittenberggade, kunne man skimte taget af en statelig, men nedslidt gammel rødstensvilla.

Ikke noget, der kunne få forbipasserende trafikanter til at kigge en ekstra gang.

Sådan er det ikke længere.

Fritidshjemmet Tidsmaskinen, der holder til på den kileformede hjørnegrund, er nemlig blevet renoveret og har i den forbindelse fået en tilbygning, det er værd at sætte farten ned for.

Eventyrtårnet, som tilbygningen hedder, rager med sine tre etager i rød tegl egentlig ikke meget op i landskabet, men bygningens mangekantede form med hele syv gavle giver indtryk af et hjørnetårn fra et gammelt slot.

Eventyrtårnet er indrettet med en samlingssal inspireret af et amfiteater nederst, et musikrum på midteretagen og et atelier og kreativt værksted øverst oppe. 

Syv kanter giver mening

Tårnets usædvanlige form giver mening, når man på øverste etage kigger op på tagkonstruktionen og ser, at der trods det ulige antal sider dannes lige linjer fra de enkelte gavles kip til kehlen på den modsatte side (se foto herunder).

Samtidig er rummenes næsten runde form ifølge arkitekterne med til at understøtte bevægelse og samling.

Fritidshjemmets hidtidige hovedbygning, den gamle rødstensvilla fra 1918, der oprindeligt var skoleinspektørbolig, er blevet gennemrenoveret og ombygget med mange mindre rum en suite. Det skal både skabe basis for mere stille aktiviteter og underbygge en stemning af, at man faktisk befinder sig i et over 100 år gammelt hus.

Den gamle villa og det nye tårn er blevet koblet sammen af endnu et nybyggeri — et væksthus med glasfacader, grønne planter og løbegange i flere niveauer.

Også fritidshjemmets udeområder har fået en ordentlig overhaling. Grunden var oprindelig belagt med asfalt, og jorden nedenunder var forurenet og skulle udskiftes. Nu er der anlagt en grøn have med ny jord, som er udformet som bakker og vold og beplantet med vilde buske og planter samt en vildtvoksende græsplæne.

Det er de legesyge arkitekter fra BBP, som står bag hele renoverings- og udbygningsprojektet.

Firmaet har tidligere blandt andet tegnet det messingklædte "rullegardinhus" på Toldbodgade 13 i Indre By og den græsklædte "hobbit-idrætshal" Korsgadehallen på Nørrebro.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling