pixel

Urbanplanen tager endnu et skridt mod ny fremtid

Ny fritidsinstitution, skybrudssikring og renoveret bibliotek med vinterlæsehave — til november begynder næste led i fornyelsesplanerne for Urbanplanen.

Ny fritidsinstitution i Urbanplanen Syd

Da Urbanplanen skød op i slutningen af 60'erne, var det store boligområde på Amager et prestigeprojekt for Urban Hansen — den socialdemokratiske overborgmester, der gav det dets navn.

Urbanplanen skulle være en ny, moderne bydel, men er i dag for nogen måske bedst kendt som hovedrolle-indehaveren i Morten Papes autobiografi 'Planen' — en bog som ikke ligefrem sælger kvarteret godt:

"For mange år siden blev hovedstadens lort og affald opmagasineret på disse kanter. Lorteøen Amager var dér, hvor man kunne gemme det grimme væk. I dag er lossepladssymbolikken ikke til at overse. Nu er dette stedet, du ikke ønsker dine børn i nærheden af."

Dét ry har politikerne på Københavns Rådhus længe gerne villet ryste af stedet og i stedet gøre Urbanplanen til et område, man gerne ser sine børn vokse op i.

Og netop børnene er i fokus i næste led af den 2 milliarder kroner dyre byfornyelsesplan, som skal gøre området "trygt, attraktivt og livligt".

Nye rammer til 448 børn

Byfornyelsesplanen har allerede ført til flere ændringer i boligområdet mellem Englandsvej og Rødemellemvej:

Sidste år genåbnede en nyrenoveret Remiseparken med nye aktivitetszoner og skybrudssikring. Og hvor der før lå et butikscenter i beton, ligger nu Danmarks første svanemærkede boliger.

Nu er turen kommet til et område syd for de miljømærkede bygninger.

Her ligger i dag den nyrenoverede folkeskole Dyvekeskolen, Solvang Bibiliotek, boldbaner samt to fritidsinstitutioner fra 90'erne.

Og fra 2023 vil man også kunne finde en ny fritidsinstitution med plads til 448 børn og en special fritidsinstitution til 74 børn.

Samtidig med at de nye fritidsinstitutioner bliver opført, vil arealet blive skybrudssikret med bynatur og regnvandsbassiner, mens biblioteket også bliver omfattende renoveret og blandt andet får overdækket gården med glastag til en lys og lun læsehave, der skal kunne bruges året rundt.

Planerne har været på Tredje Naturs og JaJa Architects' tegnebrætter siden 2016, men først nu er man ved at være klar til byggestart.

Byggeriet går i gang til november og forventes så at stå klar til børnene i april 2023.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling