Smutvej i lufthavnen ad landets længste gangbro

Nu kan du gå direkte fra metroen til sikkerhedskontrollen i 1. sals højde.

københavns lufthavn gangbro

100 meter lang skærer den sig tværs gennem ankomstterminalen og henover menneskemylderet nede på gulvet.

Travle Terminal 3, der for nylig blev udødeliggjort i selveste The Simpsons, er både indgang og udgang for de fleste rejsende i Københavns Lufthavn. Og derfor lidt af et forhindringsløb op og ned ad rulletrapper og ind og ud mellem check-in-køer og ventende velkomstkomitéer.

Men hvis du kun har håndbagage med, eller skal flyve indenrigs, kan du fremover bare blive oppe i højderne og gå direkte fra metroen til sikkerhedskontrollen uden om trængslen.

Den nye smutvej er Danmarks længste indendørs gangbro – og bliver formentlig også den travleste. For cirka halvdelen af passagerne i Københavns Lufthavn flyver uden kufferter, og knap hver fjerde rejsende ankommer med metroen.

De fem meter brede bro-moduler er sat op mellem de eksisterende søjler i terminalen og har dermed kun frigjort gulvplads uden selv at tage noget af den i pant.

Den hævede genvej er del af en større ombygning og udvidelse for at skabe mere plads og bedre forhold i Terminal 3. Det slidte granitgulv er således skiftet ud, og en ny udgang og en tilbygning er også kommet til for at optimere færden videre i lufthavnen nede i gulvhøjde.

Terminal 3-forbedringerne for samlet 250 millioner kroner er selv en del af en endnu større udvidelsesplan for Københavns Lufthavn, der satser på at vokse fra sine i dag godt 27 millioner til 40 millioner passagerer om året.

Mest læste

Li’ KBH

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Rum
  • Tårnby
Lige ved lufthavnen er et Norman Foster-tegnet domicil begyndt forvandlingen fra søvnigt havneleje til driftigt kontorkvarter.

relaterede
visioner

læservision
Vesterbro
Godsbaneterrænet omdannet til Vesterbros nye grønne hjerte.

seneste
byens liv

close logo

Opmærksomhed og debat giver bedre by

Støt Magasinet KBH – fra kun 20,-/md.