pixel

Smutvej i lufthavnen ad landets længste gangbro

Nu kan du gå direkte fra metroen til sikkerhedskontrollen i 1. sals højde.

københavns lufthavn gangbro

100 meter lang skærer den sig tværs gennem ankomstterminalen og henover menneskemylderet nede på gulvet.

Travle Terminal 3, der for nylig blev udødeliggjort i selveste The Simpsons, er både indgang og udgang for de fleste rejsende i Københavns Lufthavn. Og derfor lidt af et forhindringsløb op og ned ad rulletrapper og ind og ud mellem check-in-køer og ventende velkomstkomitéer.

Men hvis du kun har håndbagage med, eller skal flyve indenrigs, kan du fremover bare blive oppe i højderne og gå direkte fra metroen til sikkerhedskontrollen uden om trængslen.

Den nye smutvej er Danmarks længste indendørs gangbro – og bliver formentlig også den travleste. For cirka halvdelen af passagerne i Københavns Lufthavn flyver uden kufferter, og knap hver fjerde rejsende ankommer med metroen.

De fem meter brede bro-moduler er sat op mellem de eksisterende søjler i terminalen og har dermed kun frigjort gulvplads uden selv at tage noget af den i pant.

Den hævede genvej er del af en større ombygning og udvidelse for at skabe mere plads og bedre forhold i Terminal 3. Det slidte granitgulv er således skiftet ud, og en ny udgang og en tilbygning er også kommet til for at optimere færden videre i lufthavnen nede i gulvhøjde.

Terminal 3-forbedringerne for samlet 250 millioner kroner er selv en del af en endnu større udvidelsesplan for Københavns Lufthavn, der satser på at vokse fra sine i dag godt 27 millioner til 40 millioner passagerer om året.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 20 kroner om måneden — mindre end prisen på en kop kaffe. Men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et lidt større medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordvest
Overdækning af Helsingørmotorvejen til et grønt byrum, der byder velkommen til København.
tegnestuevision
København
Byens parkeringspladser udnyttet til midlertidige studieboliger – uden at fjerne bilerne.

seneste
byens liv

  • Byens Liv
  • Indre By
Scandic udvider centralt — med offentlig adgang til åben lobby og skybar med udsigt over byen.