pixel

Genopbygning af Børsen går i gang 'relativt snart'

Finansiering af genopbygning er allerede på plads — og arbejdet så småt klar til opstart.

børen maj 2024

Det er mindre end to måneder siden, at Børsen brændte. Men allerede nu kan bygningens ejer — Dansk Erhverv — fortælle, at finansieringen til genopbygningen er fundet.

Og dermed kan man også gå i gang med arbejdet inden længe.

Dansk Erhvervs direktør, Brian Mikkelsen, udtrykte det således på et pressemøde forleden:

»Vi har finansieringen på plads. Vi har en tæt dialog med myndighederne i forhold til kulturhistorien, og alle spiller meget konstruktivt med. Så jeg er meget fortrøstningsfuld med, at vi relativt snart går i gang med selve genopførslen.«

Branchemediet 'Byrummonitor' har spurgt både Dansk Erhverv og den filantropiske velhaver Realdania om, hvor finansieringen kommer fra, men har ikke modtaget et svar.

Også nye byrum?

Præcis hvornår man går i gang med arbejdet, tør Mikkelsen ikke sige endnu. På pressemødet sagde han:

»Vi skal lige have endeligt styr på vores dialog med arkitekter og rådgivere. Men jeg har det godt i maven med det oven på tragedien den 16. april.«

Mere end halvdelen af Børsen brændte tirsdag den 16. april. Og to dage senere kollapsede en stor del af ydermuren på det voldsomt beskadige byggeri.

Siden har et større oprydningsarbejde stået på, mens Politiet har ledt efter spor, der kunne pege på, hvorfor branden opstod — i skrivende stund uden en konklusion.

Når der nu tilsyneladende er godt gang i planerne om en hurtig genopbygning, kan man også hurtigt få mere travlt på Københavns Rådhus — blot 750 meter fra Børsen.

Kort efter branden meldte overborgmesteren nemlig ud, at man i forbindele med genopbygningen vil se på, om man kan forbedre byrummene omkring den gamle børs, når man nu alligevel skal i gang med det store arbejde.

På overborgmesterens første skitser til en ønskeliste står byrum, der er mindre præget af kørende og parkerede biler, end det er tilfældet i dag.  

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling