pixel

Grønttorvet er færdigt ... næsten

'Magnolia Hus' har nået sit højeste punkt, og dermed står det nye kvarter med 3.000 boliger så godt som færdigt. Seks års intens byudvikling er ved at være afsluttet.

grønttorvet, magnolia hus

Det sidste kapitel om forvandlingen af den historiske Grønttorvsgrund er ved at blive skrevet. Opførelsen af Grønttorvets sidste byggeri — Magnolia Hus — har nået sit højeste punkt, og onsdag d. 9 februar deltog overborgmester Sophie Hæstorp Andersen i bygningens rejsegilde.

Når ejendommen efter planen slår dørene op til november, vil den byde på kontorer, butikker, private studieboliger og almene ungdomsboliger.

Ejendommens samlede etageareal på 20.000 m2 vil blive befolket af blandt andre kontorfolk og studerende, mens stueetagen kommer til at rumme butikker til det nye kvarters mange beboere.

Magnolia Hus' kontordel vil blive et flerbrugerhus med kontorer fra 300 m2.

Fra stueetagen vil man træde ind i en lobby med fælles reception og loungeområde. Her tager man enten trappen eller elevatoren op til en af de 570 kontorpladser, der er planlagt plads til.

I kælderen er der plads til bilen — også den, der kører på el. Er man på cykel, er der omklædningsrum og badefaciliteter til rådighed.

Magnolia Hus bliver centralt placeret i hjertet af Grønttorvet med direkte udsigt til Grønttorvsparken, der er indrammet af de bevarede søjler og bjælker fra dengang her lå en handelshal med plads til æbler og appelsiner.

På boligsiden forventer man at kunne skabe 252 boliger og få plads til 5 fællesrum.

Pensionsgiganten PKA har købt de 195 private boliger og vil udleje dem til studerende, mens de resterende 57 lejligheder bliver almene ungdomsboliger.

Både de private og de almene boliger vil få et fælles grønt gårdrum på 1. etage til rådighed — og en tagterrasse på 5. sal.

Det sidste punktum

Når den sidste facadesten er muret fast på Magnolia Hus i november 2022, bliver der sat et endegyldigt punktum for seks års byudvikling i den sydlige del af Valby. Meget er sket med det område, hvor Valbys engros-grønttorv engang lå.

Siden det første spadestik blev taget den 1. juli 2016, er Grønttorvets samlede areal vokset til 275.000 m2 — et areal, der svarer til omtrent 40 fodboldbaner.

I alt rummer det nye kvarter 3.000 nye boliger, hvoraf cirka 230 af dem er almene.

Derudover finder man to daginstitutioner, kontorer, butikker og fællesarealer. Grønttorvsparken er med sine godt 23.000 m2 det grønne midtpunkt.

Valby vokser videre

Selvom det sidste punktum snart kan sættes i fortællingen om Grønttorvet, når Magnolia Hus står færdigopført, er det langt fra slut med Valbys vokseværk. Tværtimod.

Et nyt byrum på Toftegårds Plads er undervejs. Og Hotel- og Restaurantskolen har netop præsenteret deres planer for fremtidens gastronomiske skole.

Omkring Grønttorvet viger tidligere tiders industri også pladsen for nye boliger, blandt andet i Kulbanekvarteret mellem Holbækmotorvejen og Vigerslev Allé, og til et friplejehjem i den karakteristiske Håndværkerbyen, få sydlige skridt fra Grønttorvet.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

Et højhus med ungdomsboliger og træer på toppen skal være blikfang for boligbydelen Grønttorvet i Valby.

relaterede
visioner

tegnestuevision
København
Byens parkeringspladser udnyttet til midlertidige studieboliger – uden at fjerne bilerne.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling