pixel

Ikke nye stop til havnebussen til sommer

Udvidelsen af Københavns vandbusnet er forsinket.

Egentlig skulle de have været klar her i juni og juli, men de tre nye stoppesteder på havnebussens færd gennem byen ender alligevel med ikke at komme på rutekortet til sommerferien.

Beboerne ved både Nordhavn, Islands Brygge Syd og Enghave Brygge har ellers kunne glæde sig til et lokalt stoppested, siden der blev afsat penge til alle tre i maj 2020.

Men arbejdet er gået langsommere end håbet, og Københavns Kommune regner derfor nu med, at stoppene først er etableret i oktober.

Derefter har Arriva — som står for selve driften — op til otte uger til at teste, at alt er okay, og at ladeinfrastrukturen virker.

De nu elektriske både skal oplades ved den nye endestation Nordhavn, der derfor har krævet etablering af et nyt el-anlæg. Dét indeholder ikke blot strøm og kabler, men også en automatiseret gribekrog, der skal holde fast i de skvulpende busser, mens de får strøm på.

Arriva skal bruge noget tid på at indkøre hele systemet, og derfor forventer man nu, at de nye stoppesteder først er klar med vinterens komme — i december i år.       

Emner

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling