pixel

5-stjernet hotel i en transformer­station

Lige midt i byen har et stykke ikonisk industriarv fået nyt luksusliv.

lobby bar herman k

Ud af øjenkrogen ligner en af Indre Bys mere specielle bygninger sig selv med sit store jalousigitter i bronze, der både tillukket og tillokkende dækker hele facaden.

Kort
Hotel Herman K

Men når man kigger nærmere, afslører et nyudskåret indgangsparti og smalle, etagehøje vinduesåbninger i metallet, at den pensionerede tranformerstation på trafikåren Bremerholm har fået nyt liv.

"Hotel" og "Herman K", forklarer diskrete hvide neonbogstaver på det industrihistoriske ikon midt i karréen lige over for Magasin.

Det er københavner-kæden Brøchner Hotels, der har transformeret transformerstationens knap 1.400 kvadratmeter til sit første 5-stjernede hotel – hvilket vil sige, at det melder sig ind i byens absolutte luksusklasse sammen med for eksempel D'Angleterre, Nimb og Skt. Petri.

Den særprægede arkitektur i det asymmetriske hus er genudnyttet som en vigtig del af attraktionen ved Hotel Herman K.

Lobbyen har spektakulære 12 meter til loftet, hvorfra et hvidt træ over baren, skabt af kunstneren Pio Diaz, kaster levende skygger på murene. I baggården ligger en lounge-terrasse omgivet af fordums glemte gavlreklamer, og i de 31 værelser og suiter sørger de oprindelige rå betonlofter og jernlameller for kontraster til den luksuriøse designindretning.

Bombesikker betonskal

Prisen for en overnatning starter omkring 4.000 kroner for de mindste værelsestyper – en nat i penthouse-suiten, der er i to etager og har egen tagterrasse lige bag tårnet på Nikolaj Kirke, står i godt 15.000 kroner.

Men mindre kan måske også gøre det for lokale københavnere, der foruden i lobbybaren er velkomne i restauranten Roxie. Den strækker sig over tre etager og er en bistro-lillesøster til Michelin-restauranten Kadeau.

Transformerstation Bremerholm blev opført i 1963 af Københavns Belysningsvæsen, tegnet af arkitekt Hans Chr. Hansen fra Stadsarkitektens kontor. Kun den øverste etage fik vinduer, mens resten af den bombesikre betonskal blev beklædt med bronzelameller for at indpasse et så stort og lukket teknisk anlæg midt mellem butikker og lejligheder.

K for Kähler

Inde bag metalmønsteret på murene har transformerne forsynet det indre København med elektricitet helt frem til 2013, hvorefter DONG Energy solgte bygningen til keramik-koncernen Kählers ejer Frantz Longhi. Som investoren bag Hotel Herman K har han opkaldt det efter den originale pottemager Herman Kähler, der grundlagde fabrikken i Næstved i 1839.

Brøchner Hotels driver i forvejen fire andre såkaldte boutique-hoteller i København: Hotel SP34 ved Jarmers Plads, Hotel Astoria ved Hovedbanegården, Hotel Avenue på Åboulevard og Hotel Danmark på Vester Voldgade.

Og så er Brøchner Hotels også involveret i et andet genbrugsprojekt for en ikonisk industribygning, nemlig ude på Carlsberg, hvor Lagerkælder 3 med de gyldne skjolde på facaden ventes at få nyt liv som 4-stjernede Hotel Ottilia i 2019.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling