pixel

Nyt hotel i Sydhavnen — og mulig ny bro

Engholmene skal lægge land til endnu en udvidelse af Københavns hotellandskab.

Engholmene Hotel

Den københavnske hotel-bølge skyller nu også ind over Engholmene i Sydhavnen. Fra 2023 vil man kunne leje sig et værelse med vandudsigt i det 10-etagers JOYN Hotel tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Det er den tysk-luxembourgske kapitalfond Corestate, der med det nye hotel melder sin ankomst på det københavnske marked — og det er ikke mindst hovedstadens uofficielle status som boom town, der gør den til ejendomsfondens første stop i Skandinavien.

Corestate fortæller, at det er Københavns dynamiske marked for forretningsrejsende, mobile expats og den sunde danske økonomi, der får dem til at satse en del af fondens knap 200 milliarder kr. på et hotel med sydhavns-udsigt.

Hotellet er nemlig et såkaldt 'apartment hotel', hvor professionelle typisk lejer sig ind for lidt længere tid og får rådighed over flere kvadratmeter, men hvor der så normalt er færre fællesfaciliteter end på et traditionelt hotel.

JOYN Engholmene skal dog ifølge planen byde både gæster og lokalområdet på restaurant, café, fitness-center og et co-working område.

Gode forbindelser

Engholmene er en del af Enghave Brygge, der er det indtil videre sidste område af det gamle Sydhavnen der udvikles. Området ligger mellem Teglholmen og Kalvebod Brygge og er i dag lidt afskåret fra resten af byen.

Dét vil der dog bliver ændret på, når den nye Sydhavnsmetro åbner. Enghave Brygge får både sin helt egen metrostation og vil også ligge meget tæt på Havneholmen Station ved Fisketorvet.

Gæsterne på de i alt 248 værelser vil dermed fra 2024 få nemmere adgang nordpå til Indre By, og samtidig vil nye forbindelser brede sig mod øst og vest.

Østpå ønsker Københavns Kommune en fremtidig bro over til Islands Brygge Syd og Amager. Muligheden for at etablere broen er allerede indskrevet i lokalplanen for området, men forbindelsen er politisk ikke vedtaget endnu.

Efterhånden som de nye boliger på Engholmene — inklusive nye hotelværelser — bliver taget i brug, kan man forvente mere politisk opmærksomhed på at afsætte midler til et nyt brobyggeri. 

Vestpå vil Jernbanebyen snart begynde at vokse frem og ad åre skabe en mere naturlig forbindelse mellem Vesterbro og Sydhavnen.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling