pixel

Sydhavnen er næste metro-mål

kbh magasin

En metrolinje til Sydhavn bliver den næste store udvidelse i undergrundsnettet, hvis byens styre ellers får det, som det vil have det.

Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg har nemlig vedtaget at få sig en grundig udredning om en metrorute, der kobler sig på Cityringen med nye stop ved Fisketorvet, Teglholmen, Sluseholmen, Mozarts Plads og Ny Ellebjerg i det ydre Valby.

Dermed er metro til Sydhavnen nu officielt prioriteret før metro til eksempelvis Brønshøj.

Sydhavnsmetroen kan blive en realitet midt i 2020'erne. Cityringen er klar i 2018, og de metroglade politikere håber inden da at kunne åbne et ekstra stop på M1 ved den kommende Copenhagen Arena i Ørestad i 2015. De krydser også også fingre for en hurtig afgrening til Nordhavn i 2019.

Læs mere og se et oversigtskort hos Politiken

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

For kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling