pixel

Istedgade tæmmes

kbh magasin

Den længe lovede omlægning af Istedgade går i gang i juli. Selvom gaden i følge mundheldet aldrig overgiver sig, skal dens småkaotiske trafik tæmmes.

Mest markant bliver alle kryds hævet og markeret med fartdæmpende skaktern – som kendt fra parcelhuskvarteret. Det skal nemlig være mere trygt at gå over gaden, men også at gå hen ad gaden, og derfor udvides fortorvene og udstyres med flere træer.

Til gengæld får de tohjulede ikke cykelstier, men må nøjes med enkelte optegnede cykelbaner. For biler sættes hastighedsgrænsen ned og overhaling forbydes.

”Istedgade løftes markant, men bevarer sin unikke stemning takket være de mange lokale input. Med bredere fortove, færre biler og lavere fart, skaber vi muligheder for, at Istedgade kan blive fuld af byliv. Der bliver plads til mere udeservering og aktiviteter i gaden, og det bliver nemt for folk i lejlighederne at tage et par stole og en kop kaffe ned på gaden og sætte sig i solen,” siger teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF).

Fra Hovedbanen til Gasværksvej trafikrenoveres der frem til årsskiftet, mens etapen fra Gasværksvej til Enghave Plads følger efter i 2014.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordvest
Overdækning af Helsingørmotorvejen til et grønt byrum, der byder velkommen til København.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling