pixel

Istedgade tæmmes

kbh magasin

Den længe lovede omlægning af Istedgade går i gang i juli. Selvom gaden i følge mundheldet aldrig overgiver sig, skal dens småkaotiske trafik tæmmes.

Mest markant bliver alle kryds hævet og markeret med fartdæmpende skaktern – som kendt fra parcelhuskvarteret. Det skal nemlig være mere trygt at gå over gaden, men også at gå hen ad gaden, og derfor udvides fortorvene og udstyres med flere træer.

Til gengæld får de tohjulede ikke cykelstier, men må nøjes med enkelte optegnede cykelbaner. For biler sættes hastighedsgrænsen ned og overhaling forbydes.

”Istedgade løftes markant, men bevarer sin unikke stemning takket være de mange lokale input. Med bredere fortove, færre biler og lavere fart, skaber vi muligheder for, at Istedgade kan blive fuld af byliv. Der bliver plads til mere udeservering og aktiviteter i gaden, og det bliver nemt for folk i lejlighederne at tage et par stole og en kop kaffe ned på gaden og sætte sig i solen,” siger teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF).

Fra Hovedbanen til Gasværksvej trafikrenoveres der frem til årsskiftet, mens etapen fra Gasværksvej til Enghave Plads følger efter i 2014.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordvest
Overdækning af Helsingørmotorvejen til et grønt byrum, der byder velkommen til København.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling