pixel

Gadeklenodie på auktion

kbh magasin

Lokalpatrioter og lampefetichister kan få en original bid af Hovedstaden helt ind i stuerne, når Københavns Kommune sælger ud af byens ikoniske gadelamper.

Københavnerlampen har oplyst de københavnske gader og stræder siden den blev tegnet på Stadsarkitektens kontor i 1970'erne. Nu bliver den taget ned i forbindelse med kommunens fornyelse af gadebelysningen, som skal være mere energibesparende. Men selvom de gamle gadeklenodier ikke lever op til nutidens energikrav, så skal de altså ikke lade livet på den bekostning. Over det næste halvandet år bliver alle 7.000 tilbageværende Københavnerlamper bortauktioneret af Lauritz.com.

Ifølge auktionshuset rammer de industrielle lamper lige ned i tidens indretningstendenser, hvor det handler om at finde unikke genstande med patina og en historie til hjemmet. Det er da heller ikke første gang, at kendere kan få fingre i den klassiske stenbro-lanterne – for en håndfuld år siden begyndte istandsatte og lakerede københavnerlamper at finde vej til genbrugsmarkedet.

I denne omgang må du dog selv selv stå for smukseringen og omstillingen til stuestrøm. Vurderingsprisen er 1.500 kroner stykket – byd selv med på Lauritz.com.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling