pixel

Mere lys på lysfestivalen

For tredje gang byder februar på lidt mere lys i det ellers vintermørke København.

Copenhagen Light Festival 2020

Det er måske ikke så mærkeligt, at den er blevet en success. København må kandidere til prisen som den mindst oplyste storby i Vesteuropa, så når der i tre uger bliver sat lidt ekstra lys på byen, er det populært.

Fra den 1. - 23. februar vil der igen være tændt for den grønne laserstråle, der markerer, at 'Copenhagen Light Festival' er i gang. Og i år bliver det med en "ny og styrket og organisation og flere værker", hedder det fra arrangørerne bag — en forening etableret af Tivoli, lysvirksomheden Louis Poulsen, Vnr.tv og Stromma, der arrangerer bus- og bådture i byen.

Styrkelsen er symboliseret af, at den grønne laserstreg over byen i år ikke blot skydes ud af tårnet i Nikolaj Kirke, men indrammer hele Indre By med en L-form. 

"Green Beam", som den passende kaldes, vil denne gang løbe hen over himlen fra Tivoli til Refshaleøen — med et knæk i Danhostel lige ved siden af Langebro.

Gengangere

Det er kun tredje gang, at festivalen trykker på knappen, men den har allerede fået sine publikumsfavoritter, og derfor er der genkomst til flere værker i år.

Børsen vil endnu engang ligge hen i blåt aftenlys, og den populære installation "The Wave" vil på Ofelia Plads atter byde på en spadseretur igennem lystrekanter — i år med en nyudviklet lys- og lydside. Tivoli afholder i forbindelse med 'Vinter i Tivoli' lysfest i samme periode, så der kommer ekstra lys på det mørke København i de godt tre uger, festivalen varer.

Det fulde program afsløres lige op til åbningen den 1. februar, der vil foregå ved Børsen og Kayak Bar lige foran. Herfra vil man kunne tage på sejltur med lyskig rundt i kanalerne, og under hele festivalen vil der være særarrangementer og pop-up events.

Læs også vores baggrundsartikel om belysningen af København (Plus-artikel).

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling