pixel

Lysende klenodie flytter ind

Københavnerinteriør er ikke kun rødmalede gardere i træ eller havfruer af kongeligt porcelæn

kbh magasin

Fakta

Københavnerlampen

Mål: 47 centimeter i diameter, 33 centimeter i højden.

Farver: Gul, lime, rød, sort og hvid. For 150 kroner oven i hatten kan du få en specialfarve.

Pris: 1.850 kroner

Butik Stranden
Århusgade 20, Kbh Ø

Københavnernostalgikere bliver snart en oplevelse fattigere, når de går tur i deres elskede by. Den såkaldte Københavnerlampe, der har oplyst bump, brosten og boulevarder i byen siden starten af 70’erne, skal nemlig udskiftes.

Den minimalistiske lampe, der i sin tid blev tegnet på Stadsarkitektens tegnestue og siden røg i produktion hos giganten Phillips, må forlade livet på gaden, fordi den ikke lever op til nutidens energibesparende krav.

Københavnerentusiaster behøver nu ikke finde kleenex-pakken frem. Den klassiske lampe ender nemlig ikke sine dage på lossepladsen, men bliver i stedet renset, renoveret og sat til salg, så lampeaficionados kan få et københavnerklenodie hjem i privaten.

Det er Butik Stranden, der står for forvandlingen af lamperne som led i et arbejdstræningsprogram for unge med psykiske og sociale problemer.

Lampen koster 1.850 kroner og fås i fem nylakerede farver: De mere funky lime, gul og rød og de to klassiske sort og hvid. Du kan dog også få en specialfarve, hvis du kaster ekstra 150 kroner i puljen.

koebenhavnerlampe2.jpg

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling