pixel

Kaffe og kage – og perleplader

Hvis du har glemt, hvor hyggelige perleplader er, så husker en kaffebar det for dig.

kbh magasin

Fakta

Perler på Kaffe

Hver den første tirsdag i måneden, næste gang tirsdag 6. december klokken 19-22.

Kaffebaren har også faste strikke-aftener, næste gang tirsdag 13. december klokken 19-22.

Kaffe
Istedgade 90, Kbh V

Læs mere om kaffebaren Kaffe

Det er tirsdag aften på Istedgade, og de farvestrålende plastikperler flyder i overflod på kaffebaren Kaffe. Her er der nemlig perlepladelægning på programmet, som den hyggelige prik over i'et til de små lokalers træhule-stemning.

Bænke og hængekøjer er fyldt op med entusiastiske perleplademagere, der lægger en ære i, at skabe en lille kunst-perle til hjemmebrug. Mænd og kvinder sidder side om side, nogen i dyb koncentration, andre i pjattende fnis over deres perlekreationer.

Udenfor suser aftenen forbi, og med jævne mellemrum standser blikkene ude på gaden, nysgerrige over, hvad der rører sig på den lille kaffeoase en helt almindelig hverdagsaften.

img_6475.jpg

Navneskilte og abstrakt kunst

Med sine månedlige perlepladeaftener ønsker Kaffe's ejer Christian Almvig at skabe aktivitet, der gør, at det ”… ikke bare er endnu en café”, men et rum, hvor folk kommer og oplever, mens de nyder de varme drikke.

Og der er altså med stor opbakning fra de velfornøjede gæster og fuld gang i de sponsorerede perler, da mKBH kommer forbi den første regnvåde tirsdag i november. Med gode råd og vejledning fra idémageren bag konceptet, Thomas Lolholm Christensen, kan selv den mindst fingersnilde være med.

img_6464.jpg

En af gæsterne fortæller, at hun er kommet for at lave et passende "Tak for kaffe"-skilt, og beslutter sig for et perleri i klare grønne farver. En anden laver navneskilt til hoveddøren, mens andre forsøger sig med mere abstrakt perlepladekunst. De fleste af gæsterne har ikke lavet perleplader siden barndommen, hvilket både vækker nostalgiske minder og tydeliggør, hvordan den slags bestemt var nemmere med små barnefingre.

Smalltalken går lystigt mellen gæsterne, der udveksler idéer med hinanden eller blot bytter perlefarver. Og du kan være med næste gang, for det ligger mere eller mindre fast, at perler og strygejern skal frem hver den første tirsdag i måneden.

img_6477.jpgimg_6492.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

For kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling