pixel

Nordhavns Nordø får 'apartment hotel'

Når Århusgade­kvarterets ø-bydel Nordø i 2023 får et hotel, bliver det med 95 lejligheder til arbejdende på besøg.

Marriot Hotel på PFA Ejendommes Nordø

Århusgadekvarteret i Indre Nordhavn er tæt på at være færdigbygget.

Før kvarteret strækker sig helt fra Østerbro i vest og længst ud i Øresund i øst, skal 23.000 kvadratmeter dog rejse sig på 'Nordø'.

Byggemaskinerne på den lille ø har været i gang i noget tid nu — i fuld færd med at opføre både de 115 nye hjem og to store erhvervsbygninger, som Nordø skal rumme.

Nu er der også nyt om den lille bydels kommende hotel, for Marriott-kæden har lejet sig ind i 11.500 Henning Larsen-tegnede kvadratmeter og forventer at slå dørene op i 2023. 

Køkken og skrivebord

Det nye hotel med det lange navn 'Residence Inn by Marriott Copenhagen Nordhavn' er en slags blanding mellem netop residens og kontor. Et såkaldt 'apartment hotel', hvor forretningsrejsende og expats både kan bo og arbejde fra — i stil med f.eks. Engholmenes Joyn-hotel.

Marriot International har allerede flere hoteller i hovedstaden, men Nordø-hotellet bliver det første af kædens Residence-hoteller til længere ophold med adresse i Skandinavien.

De 95 hotellejligheder har udover det helt klassiske hotel-indhold som seng og bad også skrivebord og køkken, så man ikke er afhængig af restauranter eller roomservice til hvert et måltid.

Adgang via broer

Oprindeligt var Nordø slet ikke en ø. Og formelt set hedder Nordø da heller ikke Nordø, men Redmolen. Molen har rakt ud i Øresund siden 1918, hvor den blev anlagt som en del af Københavns Frihavn for at imødekomme den voksende havneindustri.

Navnet Nordø kom først til, efter at bygherren PFA Ejendomme købte molen og skød udviklingen af det nye kvarter i gang — blandt andet ved at anlægge en kanal ind mod Århusgadekvarteret, hvilket har omdannet Redmolen til den lille aflange ø, den er i dag.

Vil man over til Nordø, skal man altså over vand. Der er to broer at vælge imellem: Én lige over for parkeringshuset Konditaget og én tæt på Nordhavns Vinterbadeklub.

Udsigt til gård og Øresund

På Nordø er det første, man møder, kontorbygningen Porten og boligbyggeriet Nordøkaréen. Fortsætter man forbi Porten langs den nordlige side af molen, når man frem til hotellet: Et stort karrébyggeri med indre gård.

Overfor hotellet ligger øens andet boligbyggeri, det relativt lille etagebyggeri Nordøhuset.

Sydsidens to boligbygninger trapper ned mod hinanden til en lille plads imellem dem, hvilket giver gæster i det sydvestlige hjørne af hotellet udsigt over vandet til FN-byen og Langelinie.

Befinder man sig i hotellets nordlige side, kigger man i stedet ud over vandet mod Sundmolen.

Indre vinterhave til nabo

Den mest interessante nabo for hotelgæsterne bliver nok den 62 meter høje 'Spidsen' ud mod Øresund.

Den cylinderformede bygning er på forhånd udråbt til ikke blot at være vartegn for Nordø, men til at blive en attraktion for hele Århusgadekvarteret.

For selvom der er tale om noget så lukket som en kontorbygning, så er Spidsens kæmpestore, indre vinterhave offentligt tilgængeligt. Og stueetagen lejes ud til butikker, restauranter eller udstillingsområder.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling