pixel

Højhus-havneporten lever igen

Planen om to sammenhængene skyskrabere ved indsejlingen til byen er vågnet af sin dvale.

kbh magasin

Et 113 meter højt kontortårn for enden af Langelinie, et 98 meters mere af slagsen lige overfor på Marmormolen, og så en offentlig hængebro imellem dem 65 meter over havnens vand. LM Project lød vildt, da det blev præsenteret i 2008 – også så vildt for højhus-skeptiske København, at de færreste nok har undret sig over ikke at høre mere til det siden. Men nu er pre-finanskrise-fatamorganaet så småt begyndt at materialisere sig til skinbarlig virkelighed.

Fakta

LM Project

To højhuse i Frihavnen forbundet med en bro i 65 meters højde.

Tegnet af Steven Holl og bygges af konsortiet Harbour, der udgøres af ATP Ejendomme, PensionDanmark og By & Havn.

Kort
LM Project

LM projektet – L for Langelinie og M for Marmormolen – blev sidste år overtaget af konsortiet Harbour i en samlet pakke med stjernetakkede FN-byen, der vil blive højhus-portens nærmeste nabo på Marmormolen. Nu har Harbour så sat en projektdirektør til at videreudvikle de seks år gamle vartegns-visioner, og når der er opnået en tilfredsstillende forhåndsudlejning af de 58.000 kvadratmeter udsigtskontorer, sættes byggeriet af tårnene i gang, lyder løftet i en pressemeddelelse.

lm_project_2.jpg

17. etage for folket

De to sammenhængene skyskrabere i Københavns havn er tegnet af den amerikanske stjernearkitekt Steven Holl, kendt for sine mange museumsbygninger – blandt andet den som Herning fremviser sin samling af moderne kunst i.

Højhusene skal række 24 og 27 etager op fra hver sin mole, og broen forbinde dem på 17. etage, så de sammen danner en port til København fra søsiden. Alle får adgang til den overdækkede hængebro og dens svimlende udsigt ud over Øresund – og Oslo-bådenes indsejling lige neden for fødderne.

lm_project_3.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Indre By
København er en hård by med få træer, mente arkitekten bag Blox. Hun har en vision om, at der skal vokse '1.000 træer' ved siden af den udskældte bygning.

seneste
byens rum