pixel

Ny lommeplads på Frederiksberg

Med ét fluesmæk bliver tre nøgne gavle forbundet med hinanden — og en ny plads opstår.

Kong Georgsvej Frederiksberg ny plads

Det er ikke altid nemt at give beboerne i den eksisterende bykerne nye pladser at mødes på. Det meste af byens arealer er optaget i forvejen, og finder man alligevel nogle uudnyttede kvadratmeter, ja så konverteres de som oftest til nye boliger.

På Frederiksberg er man dog ved at levere en løsning med det bedste fra begge verdener.

Kong Georgs Vej gemmer sig inde mellem Godthåbsvej og Bispeengbuen, og her har der i årtier ligget et lille område af den slags der kan opstå, når byen springer op lidt sporadisk:

Tre gavle på uafsluttede karréer vender ud mod gaden, og foran og mellem dem står nedslidte garager, små erhversbygninger og to mindre villaer, som i flere år har stået tomme og er i tiltagende forfald. Det er ikke så kønt, og det er ikke god udnyttelse af byens plads.

Men i 2017 blev alle småejendommene opkøbt af den samme, nye ejer, som dermed kunne tænke hele arealet sammen i en ny løsning. Og det er dén, der nu er på vej i høring.

Ny plads med gammel villa

Beboerne på Kong Georgs Vej kan se frem til, at de gamle småbygninger alle bliver fjernet. På det areal der opstår, vil man fortsætte den eksisterende bebyggelse i op til seks etager, så man både får lukket en uafsluttet karré — og får sat en prop i den sidste af de tre efterladte gavle.

Ved at lade den nye bygning trække sig tilbage fra gaden, opstår der dog også en ny bydelsplads i det tæt befolkede kvarter — en plads som ikke bliver helt åben.

En af de eksisterende villaer er nemlig vurderet bevaringsværdig, selvom den i dag ser meget træt ud og er beklædt med både graffiti og krydsfinérplader i vinduerne.

Villaen er derfor en del af det nye projekt, men den får ikke lov at blive stående, hvor den står i dag. I stedet vil den blive genopført nogle få meter mod vest — efter de oprindelige bygningstegninger fra 1893, som stadig findes.

På den måde viger den både pladsen for nybyggeriet i seks etager — og kommer til at indramme den nye plads der opstår lige foran det.

"Med projektet vil [denne del af Frederiksberg] få tilført et markant kvalitetsmæssigt løft og et nyt byrum, som vil komme området til gode," skriver Frederiksberg Kommune i sit oplæg til den nye lokalplan.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling