pixel

Mere grønt ved Amager Strandpark

Stort beplantnings­projekt skal afskærme og skabe mere intimt opholdsrum.

Amager Strandpark oversigt

Det kan være være svært at forestille sig, når ansigtet rammes af en våd kuling, og knoerne om cykelstyret er hvide. Men en dag bliver det sommer igen, og med Amager Strandpark er København som bekendt velsignet med muligheder for at kaste sig i Øresund eller tage på picnic med udsigt til samme.

Sidstnævnte har dog ikke altid være så indbydende, da den store græsplæne mellem Amager Strandvej og klitterne ude i vandet ligger meget ubeskyttet hen.

Biltrafikken og vestenvinden skærer gerne toppen af hyggen, når man har sat sig på det rød-og-hvid-ternede tæppe, og kanapéerne er linet op. 

Men det vil der være lavet om på fra sommeren 2021. Københavns Kommune har godkendt et projekt der vil skabe en flere hundrede meter lang beplantning og gøre det grønne område mere intimt og afskærmet — og dermed rarere at opholde på sig på. 

I alt 12 grupper af beplantning med buske og store og små træer langs Amager Strandvej vil skabe et mere roligt sted at sætte sig ned og nyde en stille stund — i takt med at planterne vokser sig større.

Træer og erosion

Finansieringen af projektet kommer fra en administrationsbesparelse som Københavns Kommune lavede for Amager Strandpark tilbage i 2015. Kommunen sparer nu hvert år en halv million kroner, som i stedet anvendes på trinvis at forbedre området.

Ønsket om nye træer var topscoreren, da Københavns Kommune inviterede 24 foreninger med tilknytning til strandparken til at foreslå — og stemme om — hvad budgettet i 2020 skal anvendes til.

Og dét har kommunens politikere godkendt enstemmigt, så træerne vil nu blivet plantet i 2. halvår af 2020, ligesom et beløb vil blive brugt på at genoprette et stykke af stranden der er eroderet bort.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling