pixel

Metroen til Rødovre?

kbh magasin

Ovre på den anden side af Damhus Søen ligger Rødovre og drømmer om at få del i den københavnske metros glæder. Og med et nyt notat har Rødovre Kommune i første omgang fået sat pris og linjeføring på drømmen.

Det skal koste ni milliarder kroner at afgrene metrolinje M2 ved Flintholm Station, forlænge den godt seks kilometer rundt i Rødovre, samt bygge fem stationer. Det foreslåede første nye stop bliver ved Ålekistevej i Vanløse, hvorefter ruten skal hedde: Rødovre Centrum – det kommende byudviklingsområde Irma Byen – Roskildevej – Rødovre Station.

Rødovre er den tredje tættest befolkede kommune i landet, men bliver lige akkurat forbigået af den kommende Ring 3-letbane, en ny forstadssporvogn på tværs af Hovedstadens omegnskommuner.

Passer en kommende Rødovre-metro i stedet lige ind i dine daglige transportbehov, kan du dog godt vente lidt med at sælge bilen eller vinke farvel til S-toget. Det første estimat for åbningen er 2040.

Læs mere hos Ingeniøren

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling