pixel

Metroen til Rødovre?

kbh magasin

Ovre på den anden side af Damhus Søen ligger Rødovre og drømmer om at få del i den københavnske metros glæder. Og med et nyt notat har Rødovre Kommune i første omgang fået sat pris og linjeføring på drømmen.

Det skal koste ni milliarder kroner at afgrene metrolinje M2 ved Flintholm Station, forlænge den godt seks kilometer rundt i Rødovre, samt bygge fem stationer. Det foreslåede første nye stop bliver ved Ålekistevej i Vanløse, hvorefter ruten skal hedde: Rødovre Centrum – det kommende byudviklingsområde Irma Byen – Roskildevej – Rødovre Station.

Rødovre er den tredje tættest befolkede kommune i landet, men bliver lige akkurat forbigået af den kommende Ring 3-letbane, en ny forstadssporvogn på tværs af Hovedstadens omegnskommuner.

Passer en kommende Rødovre-metro i stedet lige ind i dine daglige transportbehov, kan du dog godt vente lidt med at sælge bilen eller vinke farvel til S-toget. Det første estimat for åbningen er 2040.

Læs mere hos Ingeniøren

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

Testkørsler er i gang, og der er ikke længe til åbningen af metroens næste udvidelse — med et nyt koncept for stationsdesign.

relaterede
visioner

læservision
Nordhavn
Kan et fiskemarked være med til at give Nordhavn lidt tiltrængt identitet og en stærkere kobling til det vand, der omgiver byens nye boligområde?

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling