pixel

Byggeri på Nuuks Plads bliver lavere

To tredjedele af højden er blevet barberet af på Nørrebro.

Nuuks Plads 24 meter raket

For godt et år siden endte et forslag om at bygge et 75 meter højt hus på Nuuks Plads i skraldespanden. Hele 96% af de knap 500 høringssvar, som Københavns Kommune modtog til byggeriet, var negative — og så endte lokalplanen med at blive afvist af byens politikere.

Nu ulmer det næste forsøg på at bygge på Nuuks Plads i kulisserne, men højhusmodstandere på Nørrebro kan allerede nu ånde lettet op.

Af et notat fra Københavns Kommune fremgår det nemlig, at den maksimale højde for nyt byggeri på Nuuks Plads nu bliver fastsat til 24 meter. Med andre ord vil fremtidens Nuuks Plads kun rage en tredjedel så højt i vejret som i det oprindelige projekt fra 2018.

Spørgsmålet kom igen op at vende på rådhuset, da grundens nye ejer, 2L Projektudvikling, bad om at få ændret den såkaldte ramme i den nye kommuneplan og få fastsat en samlet bebyggelsesprocent på pladsen.

I sidste ende fastsatte politikerne, at der bliver givet mulighed for at bygge 10.000 m² og, altså, at der maksimalt må bygges 24 meter opad. Kun Venstre stemte imod forslaget, der blev stillet af Enhedslisten og De Konservative.

Lavere kan betyde bredere

Der ligger endnu ikke et konkret projekt på bordet, så konsekvenserne af ændringen er det svært at sige så meget om endnu — andet end at byggeriet altså bliver lavere.

Men de 10.000 etage-kvadratmeter, som der nu er skabt mulighed for, er kun en smule mindre end de 12.100 m², der var en del af planen i 2018.

Da man altså nu ikke kan bygge nær så højt i vejret, kan ændringen betyde, at man i stedet må inddrage mere af Nuuks Plads til byggeri, hvis projektudvikleren til fulde ønsker at udnytte muligheden for at bygge de nye kvadratmeter.

Kommuneplan 2019 er ikke endeligt vedtaget endnu, men det ventes at ske inden for få uger.

Et realistisk bud vil være, at 2L Projektudvikling senere på året fremlægger en egentlig vision for fremtidens Nuuks Plads.

RETTELSE

I en tidligere version af denne artikel skrev vi, at den maksimale højde på det nye byggeri ville være 42 meter, da dette tal fremgår af et notat fra Københavns Kommune. Imidlertid blev der i sidste øjeblik stillet et ændringsforslag, således at det korrekte tal, der blev vedtaget politisk, altså blot er 24 meter. 

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

Et 75 meter højhus blev til 24 meter i hestesko-form — og siden skete der ikke så meget mere. Vi undersøger, hvad der er blevet af nybyggeriet på Nuuks Plads.

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling