pixel

KB-hallens genfødsel er godkendt

Boblen på Peter Bangs Vej er snart tilbage – lokalplanen for en ny moderne arena er vedtaget, og en stor donation giver økonomien det afgørende skub.

ny kb hal christensen & co

Fem år efter at legendariske KB-hallen brændte, er genrejsningen af den karakteristiske bygningsprofil på det ydre Frederiksberg rykket afgørende nærmere virkeliggørelsen.

Kort
Den nye KB-hallen

Samtidig med, at politikerne i Kommunalbestyrelsen har vendt den endelige tommelfinger op til lokalplanen, der tillader nybyggeriet, har Den A.P. Møllerske Støttefond nemlig meldt sig under boblen med en pose penge på 55 mio. kroner.

Fakta

Ny K.B. Hal

Peter Bangs Vej 147, Frederiksberg

En ny multiarena til sport, koncerter og events med plads til 5.000 tilskuere.

I alt 7.800 m2 medregnet de tilstødende arealer.

Skal erstatte den oprindelige KB-hallen, der brændte i 2011.

Tegnet af Christensen & Co. Arkitekter i samarbejde med Marianne Levinsen Landskab og Rambøll.

Bygges af Kjøbenhavns Boldklub.

Kan åbne i udgangen af 2017.

Den store donation udgør en så markant del af den forventede samlede pris omkring 200 millioner, at Kjøbenhavns Boldklub nu har et realistisk grundlag for at sende projektet ind i de sidste planlægningsfaser og få bygget sin nye hal.

Ifølge den oprindelige tidsplan, som ikke er overskredet endnu, kan den nye fortolkning af KB-hallen allerede stå klar i udgangen af 2017.

Buen, gavlen og skiven

Visionen for Projekt Ny K.B. Hal har fra starten været en arkitektonisk ambitiøs arena, der ligner og hylder sin ikoniske forgænger, men som også skal fungere som topmoderne multiarena med plads til godt 5.000 tilskuere til sport, koncerter og events.

Christensen & Co. Arkitekter har formgivet reinkarnationen, der både peger fremad og er forankret i historien på Peter Bangs Vej under overskriften: Buen, gavlen og skiven.

Buen er genskabelsen af det genkendelige bobletag, gavlen er den nye gennemsigtige endegalv ud mod byen, og skiven er et mønstret halvtag, der stikker ud hele vejen rundt om bygningen som overdækning for en ny aktiv kantzone, hvor områdets beboere og brugerne på KB's anlæg kan hænge ud og skabe liv.

Læs mere om visionerne bag den Ny K.B. Hal her på Magasinet KBH

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 20 kroner om måneden — mindre end prisen på en kop kaffe. Men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et lidt større medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Rum
  • Ørestad
Før det blev Royal Arena skulle det være Copenhagen Arena og Capinordic Arena og AEGs Arena og Copenhagen Multiarena og Copenhagen Dome og Valby Idrætsparks Arena og Parkens Arena og H.C. Andersen Arena og ...

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Fra 7. juni 2019 kræver det medlemskab at læse med

Bliv medlem af Magasinet KBH — fra kun 20,-/md.