pixel

Kontroversielt fælledkvarter skifter navn

Protesterne mod Amager Fælled Kvarter skal fremover rettes mod Ørestad Fælled Kvarter.

vandkunsten ørestad fælled kvarter

Efter årtier under radaren hos de fleste københavnerne blev øde Amager Fælled pludselig 2016's mest omdiskuterede område i hele byen.

Det var nemlig blevet tid til at hive 1990'ernes gamle plan om et Amager Fælled Kvarter op af skuffen og gå igang med at virkeliggøre den fjerde og sidste etape af Ørestad. Og så begyndte ellers en proteststorm, hvis lige ikke er set længe i København.

Kort
Ørestad Fælled Kvarter

Det politiske slag, om hvorvidt der fortsat skal bygges et boligkvarter i et hjørne af Hovedstadens sidste uberørte natur, fortsætter i kommunalvalgsåret 2017. Men med en væsentlig ændring: Byens mest upopulære byggeplan hedder ikke længere Amager Fælled Kvarter.

»Vi har valgt at ændre navnet på byudviklingsprojektet til Ørestad Fælled Kvarter. Projektet har undervejs i processen haft flere forskellige arbejdstitler, men det er vigtigt for os at tydeliggøre, at kvarteret er en del af Ørestad,« siger Rikke Enderlein, sekretariats- og kommunikationschef i Ørestads udviklingsselskab By & Havn.

Og By & Havn afviser ikke, at navneskiftet hænger sammen med den folkelige modstand.

»Det er vores indtryk, at der til tider hersker misforståelser omkring projektets omfang såvel som placering. De misforståelser vil vi gerne bidrage til at udrydde. Navnet Ørestad Fælled Kvarter relaterer sig således både til den bydel, som kvarteret er en del af, og til naturområdet Amager Fælled,« siger Rikke Enderlein til Magasinet KBH.

Inden navneændringen præsenterede By & Havn i efteråret den nye masterplan for, hvordan Ørestad Fælled Kvarters 2.500 boliger skal blande sig med naturen, der på netop denne del af ellers fortrinsvis nyopdæmmende Amager Fælled er op til 5.000 år gammel – se meget mere om det foreslåede byggeri her.

Under det nye navn er masterplanen nu igang med at blive viderebearbejdet til et egentligt lokalplansforslag, som først skal i offentlige høringer og gennem en række afstemninger i Københavns Kommunes politiske udvalg, inden byggeriet kan blive til virkelighed på Amager Fælled.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum