pixel

Papirøen får farve­strålende hotel

Boliger og svømmebad er allerede en del af pakken. Spraglet hotelkæde melder nu også sin ankomst over for Nyhavn.

Papirøen christiansholm

Det bliver et såkaldt boutique hotel der kommer til fremtidens Papirøen — og et af de mere konceptuelle af slagsen.

Boutique-hoteller hører normalt til i den lidt mindre ende af hotelskalaen og tilstræber typisk en afslappet atmosfære med et særligt udtryk — modsat de store kæder med mere uniform indretning, hvor man på forhånd ved, hvad man får, uanset om lander i Tokyo eller Toronto.

Præcis hvilket udtryk, og hvilken atmosfære, der vil brede sig på Papirøens nye hotel vides endnu ikke. Men det er '25hours Hotels', der har skrevet under på en ny aftale om at drive hotellet, og den tyske kæde er kendt for at give den lidt gas, når de indretter nye hoteller.

Det er sjældent et mål om skandinavisk elegance der styrer designbeslutningerne hos 25Hours, der mere er til sprælske indslag som urinaler formet som læber og græsgrønne gulvtæpper der også får lov at strække sig op ad væggene.

Måske med vandsauna 

Man skal dog ikke regne med, at et studie af kædens 14 eksisterende hoteller kan give et praj om fremtiden på Papirøen. For som direktøren siger med en vis stolthed, så er deres motto: "You know one, you know none."

Men man kan stole på, at der kommer til at ske noget for øjet — hvadenten man kan lide det eller ej. For direktørens erklærede mission er at overraske og begejstre.   

Det ligger også fast, at 25hour Hotels på Papirøen vil gøre plads til 128 værelser med restaurant og café i stueetagen, og en rooftop-bar på toppen. Her vil man på sommerdage formentlig kunne nyde sin piña colada med udsigt til havneløbet.

I vandet foran hotellet er der planer om at lægge to husbåde til kaj med et endnu ukendt koncept. Det kan ifølge 25hours ende med alt fra sauna til bar.  

Selve bygningen, der skal huse det nye hotel, tegnes af københavnske Cobe, der også tegner de mange nye boliger til øen.

Man kan forvente, at hotellet slår dørene op i 2024, men til den tid vil det faktisk være 25hours' andet hotel i København. Den tyske kæde er nemlig i fuld gang med at indrette Hotel Round Tower, som vil åbne allerede i 2021 og som ligger, ja, lige ved Rundetårn.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling