pixel

Alle vil have en bid af Københavns hotelmekka

Turisterne i København har aldrig haft så mange hoteller at vælge imellem, og der er kamp om at sikre sig byens fremtidige hotspots.

Papirøen hotel 25hours

Det giver næsten sig selv, at der må følge hotelbyggerier med, når København igen og igen bliver kåret som verdens bedste by at bo i, og den københavnske restaurantscene i tillæg bliver udnævnt som en af de mest toneangivende.  

Den internationale berømmelse har da også betydet, at der åbnede ikke mindre end 20 hoteller i hovedstaden i løbet af 2020 og 2021. Og nu har endnu en spiller gjort sit indtog i København. 

Den store, tyske ejendomsinvestor, Union Invest Real Estate, har nemlig købt bygningen, der skal huse det kommende 25hours Hotel på Papirøen. Med en portfolio på næsten 20.000 hotelværelser, og 4.000 butikker og restauranter, er det en stor, global spiller, der nu ankommer til København.

Hotellet på Papirøen, der efter planen åbner i marts 2024, får 128 værelser samt restaurant, café, rooftop-bar og selskabslokaler, der sandsynligvis kommer til at byde på et af de bedste vandkig i byen.

Ganske særlig indretning

25hours Hotel har endnu ikke løftet sløret for detaljerne i indretningen, men de er kendt for at lave nogle ganske spektakulære og farverige hoteller, der ligger langt fra den nordiske minimalisme.

Det kan man få et indtryk af, hvis man besøger kædens øvrige hoteller i bl.a. Firenze, Wien og Berlin — eller hvis man slår et smut omkring Indre By. 

Her åbnede 25hours i marts deres første hotel i København i en bygning, der putter sig mellem Rundetårn, Trinitatis Kirke og Købmagergade, og som tidligere husede Den Kongelige Porcelænsfabrik.

Et hurtigt visit i den centralt placerede bar, der udgør hotellets hjerte, afslører, at Papirøens kommende hotel sandsynligvis vil blive en oplagt destination, hvis man søger inspiration til at farve hjemmets hvide vægge.  

En lille terrasse har hotellet også fået plads til, og det synes særligt kendetegnende for byens nyeste hoteller, at de gør lige så meget for at skabe attraktive destinationer for københavnerne som for de overnattende gæster.  

Store åbninger på stribe

25hours Hotel-kæden er dog langt fra de eneste, der har slået dørene op i 2022 i forsøget på at tiltrække såvel byens turister som københavnerne. 

Først på året åbnede eksempelvis Next House Copenhagen — Europas største  "luksushostel" med 433 værelser — der har indtaget Falcks gamle hovedkvarter ved Polititorvet. Her er naturligvis også tagterrasse på 12. etage og fire forskellige barer at vælge imellem.  

Ikke langt derfra åbnede Scandic i juni deres hidtil største hotel, Spectrum. Det 632-værelser store hotel ligger ved Kalvebod Brygge, og kan ud over nærhed til vandet byde på tagterrasser på 6. etage, atriumgårde med beplantning i stuetagen og et stort welnessområde, der er ”inspireret af de nordiske skove, fjorde og fjelde”.

Ifølge en brancheanalyse, som konsulenthuset PWC har udarbejdet, vil der i frem mod 2024 åbne seks nye hoteller i København udover det allerede omtalte 25hours Hotel Paper Island. Heriblandt et nyt Marriott hotel i Nordhavn, der efter planen åbner i 2023. 

Udlandet køber ind

At det er en udenlandsk kapitalfond, der har købt Papirøens kommende hotel, er i øvrigt ikke en stor overraskelse.

Lokalavisen Havnefronten har gravet i salgsstatistikkerne og fundet ud af, at ikke-danske investorer er på stort indkøb i hovedstaden, og at de ny-erhvervede ejendomme derefter bliver lejet ud.

Havnefronten har ikke kunnet finde en eneste bolig i en nyopført ejendom langs havnens vand, der er kommet på markedet i 2022 som 1. gangs salg. Både erhvervsbygninger og boligejendomme bliver opkøbt og derefter lejet ud — og dermed kommer de ikke ud på ejermarkedet. Det er en væsentlig årsag til, at den procentmæssige del af private lejeboliger i København er markant stigende.

Det er meget ofte de danske pensionsselskaber der betaler for at få ejendommene opført, og derefter sælger de dem videre til udenlandske kapitalfonde, der lejer dem ud for at generere afkast til deres investorer.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling