pixel

Papirøen viser sin fremtid

Nye visualiseringer viser, hvordan en udflugt til Papirøen kan tage sig ud syv år efter, at 'Copenhagen Street Food' lukkede.

Papirøen 2021 helhed

Det er ikke mange dage siden, at byggepladsen på Papirøen var klar og den lille mini-bydel blot et mulehår fra Inderhavnsbroen begyndte at rejse sig.

Planerne for øen har været kendt længe, men nu giver arkitekterne hos Cobe os et friskt kig på øens fremtid, sådan som den vil blive oplevet i øjenhøjde.

Det arkitektoniske greb på den nye Papirøen består kort sagt af at videreføre de populære 'haller' i stueetagen men at bygge nye boliger ovenpå.

'Copenhagen Street Food' afslørede fra 2014-17 en helt enorm københavnsk appetit på et uformelt møde- og spisested, der ikke var en restaurant, men et sted man også bare kunne slå sig ned. 

Hundredetusinder af københavnere besøgte årligt den gamle lagerhal, der nu i stedet for at huse avispapir lagde gulv til utallige små madvogne med 'pulled duck sandwiches' og 'kimchi'.

Konceptet ramte ikke blot midt ned i en gastronomisk trend, men skabte også et nyt udflugtsmål både sommer og vinter. 'Copenhagen Street Food' blev en del af oplevelsesøkonomien.

Udflugtsmål

Præcis hvem der kommer til at leje sig ind i Papirøens haller version 2024 vides endnu ikke.

Men sikkert og vist er det, at de mange nye boliger på øen komme til at hvile på nye, meget højtloftede stueetager der skal bruges til udadvendte aktiviteter.

Sammen med det nye svømmebad — tegnet af japanske Kengo Kuma — lægger Papirøen dermed i ovnen til også at blive et fremtidigt udflugtsmål for både lokale og turister.

Langs hele øens sydvestlige hjørne vil et nedtrappet trædæk danne et opholdsrum, hvor man kan åbne sin Chablis få centimeter fra havnens vand.  

Og når man har fået nok af alle aktiviteterne kan man fortrække til naboøen Sydøen — som ligger lige nord for Papirøen — hvor Operaparken vil komme til at ligge. Også denne er udformet af Cobe. 

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling