pixel

Prop i Harald

kbh magasin

Fakta

Byggepladsen Skjolds Plads

Metroarbejdsplads i Haraldsgade mellem Tagensvej og Valkyriegade.

Arealet omfatter desuden den nordlige og vestlige del Fafnersgade og Sigurdsgade, inklusiv arealet herimellem, samt en del af Slangerupgade

Træerne langs Haraldsgade fjernes.

I de næste syv år må du finde på nye måder at komme rundt på Ydre Øster– og Nørrebro. Den tungt trafikerede Haraldsgade er nemlig nu officielt omdannet til metrobyggeplads, og derfor lukket helt af for køretøjer – med mindre de er udstyret med stærke gravearme til at åbne asfalten eller store lad til at køre jord væk på.

Alle biler og busser skal nu i en stor bue udenom, men cyklister og fodgængere skal ikke fortvivle. Eller, i hvert fald ikke helt. For man kan stadigvæk gå igennem Haraldsgade, og til en hvis grad også cykle, afhængigt af det daglige arbejde.

Proppen i gaden løsner sig først, når stationen Skjolds Plads åbner med resten af Cityringen i 2018 – indtil da vil den stå på byggelarm, kraner og gravemaskiner.

KBH sender en kærlig tanke til alle de berørte beboere, og håber at Cityringen bliver ventetiden værd for dem.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 20 kroner om måneden — mindre end prisen på en kop kaffe. Men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et lidt større medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordvest
Overdækning af Helsingørmotorvejen til et grønt byrum, der byder velkommen til København.
tegnestuevision
København
Byens parkeringspladser udnyttet til midlertidige studieboliger – uden at fjerne bilerne.

seneste
byens liv

  • Byens Liv
  • Indre By
Scandic udvider centralt — med offentlig adgang til åben lobby og skybar med udsigt over byen.