pixel

Prøv bæredygtigt gadeliv

Nørrebro-festival har skæve gadeevents, usædvanlige oplevelser og lokalhygge.

kbh magasin

Fakta

Forår i gaden

4.–12. maj 2011 over hele Nørrebro.

Husk også gadefest i Blågårdsgade lørdag 7. maj, se programmet her.

Nørrebro er nok det kvarter i København, hvor bilerne føler sig mindst velkomne. De seneste år har bydelen nemlig eksperimenteret med alverdens former for bilbegrænsninger og gadeafspærringer, som har gjort livet surt for bilisterne.

Men det har ikke været uden bagtanke, for når bilisterne kører i en bue om bydelen, blomstrer bylivet. Men hvordan skal de bilfrie gader indrettes, hvis folk skal lokkes til? Og hvordan gør man en tidligere tungt trafikeret gade til et rekreativt rum?

Netop de spørgsmål er temaet for Nørrebro-festivalen Forår i Gaden, som løber af stablen fra 2. – 14. maj.

Siden efteråret har Nørrebro Lokaludvalg sammen med en række bylivsentusiastiske borgere arbejdet på en bæredygtig visionsplan, som skal gøre Nørrebros nyinddæmmede byrum mere levende. Og frugten af det arbejde får du nu mulighed for at se nærmere på under gadefestivalen.

Safari på Assistens og Blågårds taghave I løbet af forårsfestivalen vil syv vidt forskellige aktiviteter folde sig ud på udvalgte gader og hjørner i den populære bydel. De inddrager både nuværende og kommende byrum, og viser helt alternative måder at bruge de udendørs, urbane kvadratmeter på.

For eksempel kan du ved Nørrebro Station tage en gyngetur i byrumsmøblet Den Gyngende Have, mens du spiser æblekage, drikker myntete og sludrer med Teknik- og Miljøborgmester Bo Asmus Kjeldgaard.

På taget af Blågård Skole kan du se den hjemmedyrkede urte-taghave og lave dit eget transportable blomsterbed – lige til at tage med hjem. Du kan også bytte stiklinger, blomsterfrø og udveksle gode gartnerråd med dine fellow-nørrebro’ere.

Zoologen Lars Thomas inviterer på storby-safari på Assistens Kirkegård, og i Guldbergsgade vil de omkringliggende fritidsklubber kæmpe om den lokale ære i en storslået gadefodboldturnering.

Og det er kun et udpluk af de mange aktiviteter, der også tæller en gadefest på Vævergade 8. maj, hvor den nyåbnede Griffenfeldsgade-restaurant Spiseriet vil byde på hjemmelavede sandwichs og masser af hygge.

Arrangementerne foregår kun et par enkelte gange hver, så skynd dig at tjekke festivalens program ud på linket ovre til højre.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordhavn
Kan et fiskemarked være med til at give Nordhavn lidt tiltrængt identitet og en stærkere kobling til det vand, der omgiver byens nye boligområde?

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling