pixel

Rådhusduerne er aflivet

kbh magasin

For første gang i over hundrede år bor der ikke rådhusduer på toppen af byen – dueslaget på Københavns Rådhus er ryddet.

Hele bestanden på godt 120 racerene klippeduer havde fået bakteriesygdommen papegøjesyge og smittet deres duepassere. Menneskene er raske igen, men duerne er aflivet, da alternativet var at spærre dem inde i karantæne i månedsvis.

Der er ikke taget stilling til, om der skal købes nye duer til dueslaget, der flere gange har været truet af budgetbesparelser. Traditionen for rådhusduer i København er lige så gammel som rådhuset fra 1905, og ifølge en sejlivet anekdote krævede den detaljeorienterede arkitekt Martin Nyrop, at de bevingede beboere skulle blive til evig tid – forvaltningen har dog aldrig kunne finde de skriftlige kilder, der kan bekræfte det.

På trods af tabet af duerne er bystyret ikke helt uden husdyr: Tidligere på året flyttede 120.000 honningproducerende bybier ind på taget.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 20 kroner om måneden — mindre end prisen på en kop kaffe. Men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et lidt større medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

  • KBH+
  • København
"Rotter med vinger," bliver de kaldt. Men er duerne virkelig så slemme, eller er vores foragt bare et symptom på et syn på byen der er ved at ændre sig?
  • Byens Liv
  • Indre By
Seks små stenrev i vandet ud for Skuespilhuset skal give større biodiversitet og flere oplevelser i inderhavnen.

relaterede
visioner

læservision
Nordvest
Overdækning af Helsingørmotorvejen til et grønt byrum, der byder velkommen til København.
tegnestuevision
København
Byens parkeringspladser udnyttet til midlertidige studieboliger – uden at fjerne bilerne.

seneste
byens liv

  • Byens Liv
  • Indre By
Scandic udvider centralt — med offentlig adgang til åben lobby og skybar med udsigt over byen.