pixel

Rådhusduerne er aflivet

kbh magasin

For første gang i over hundrede år bor der ikke rådhusduer på toppen af byen – dueslaget på Københavns Rådhus er ryddet.

Hele bestanden på godt 120 racerene klippeduer havde fået bakteriesygdommen papegøjesyge og smittet deres duepassere. Menneskene er raske igen, men duerne er aflivet, da alternativet var at spærre dem inde i karantæne i månedsvis.

Der er ikke taget stilling til, om der skal købes nye duer til dueslaget, der flere gange har været truet af budgetbesparelser. Traditionen for rådhusduer i København er lige så gammel som rådhuset fra 1905, og ifølge en sejlivet anekdote krævede den detaljeorienterede arkitekt Martin Nyrop, at de bevingede beboere skulle blive til evig tid – forvaltningen har dog aldrig kunne finde de skriftlige kilder, der kan bekræfte det.

På trods af tabet af duerne er bystyret ikke helt uden husdyr: Tidligere på året flyttede 120.000 honningproducerende bybier ind på taget.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Indre By
København er en hård by med få træer, mente arkitekten bag Blox. Hun har en vision om, at der skal vokse '1.000 træer' ved siden af den udskældte bygning.

seneste
byens liv