pixel

Regnbuepladsen hylder frisindet

kbh magasin

Rådhuspladsens fjerneste og nyindrettede hjørne foran Vartov-bygningen får det officielle navn Regnbuepladsen til ære for kampen for frisind og lige rettigheder.

Det nye navn til den i øvrigt ganske granit-grå plads er inspireret af regnbueflaget, som er blevet et verdensomspændende symbol for seksuelle minoriteter. Og dermed er der sat punktum for en længere navngivningssaga på rådhuset.

Da det tidligere turistbus-stoppested og parkeringsareal mellem Lurblæserne og Farvergade for et år siden stod omdannet som kirsebærlund og brolagt torv med H.C. Andersen-inskriptioner, var pladsen ved Vartov indstillet til navnet Axel Axgils Plads. Men homo-ikonet viste sig at have et for kontroversielt navn, og heller ikke det alternative forslag om den lesbiske skuespillerinde Hannah Bjarnhof kunne samle et flertal.

»Jeg er glad for, at der nu er bred politisk opbakning til ønsket om at hædre det særlige københavnske frisind og for byens rolle i kampen for lige rettigheder for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transkønnede. For mig er det dog lige så meget en markering af, at der stadig er mange vigtige kampe at kæmpe,« siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell i en pressemeddelelse.

Se mere om den farveløse regnbueplads på magKBH

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling