pixel

Regnbuepladsen hylder frisindet

kbh magasin

Rådhuspladsens fjerneste og nyindrettede hjørne foran Vartov-bygningen får det officielle navn Regnbuepladsen til ære for kampen for frisind og lige rettigheder.

Det nye navn til den i øvrigt ganske granit-grå plads er inspireret af regnbueflaget, som er blevet et verdensomspændende symbol for seksuelle minoriteter. Og dermed er der sat punktum for en længere navngivningssaga på rådhuset.

Da det tidligere turistbus-stoppested og parkeringsareal mellem Lurblæserne og Farvergade for et år siden stod omdannet som kirsebærlund og brolagt torv med H.C. Andersen-inskriptioner, var pladsen ved Vartov indstillet til navnet Axel Axgils Plads. Men homo-ikonet viste sig at have et for kontroversielt navn, og heller ikke det alternative forslag om den lesbiske skuespillerinde Hannah Bjarnhof kunne samle et flertal.

»Jeg er glad for, at der nu er bred politisk opbakning til ønsket om at hædre det særlige københavnske frisind og for byens rolle i kampen for lige rettigheder for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transkønnede. For mig er det dog lige så meget en markering af, at der stadig er mange vigtige kampe at kæmpe,« siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell i en pressemeddelelse.

Se mere om den farveløse regnbueplads på magKBH

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

For kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling