pixel

Skybar-hotel ved Nørreport åbner dørene op

Nyåbnet hotel med offentlig adgang til åben lobby og skybar har udsigt over den gamle bykerne.

scandic hotel, norreport, rooftop bar

På årets første sommerdag — den første juni — blev Indre By et hotel rigere. Nordens største hotelkæde, Scandic, åbnede her sit 29. hotel i Danmark i en hvid ejendom på hjørnet af Frederiksborggade og Nørre Voldgade — få meter fra Nørreport Station.

Ejendommen har i en årrække levet en stille tilværelse som kontorhotel med blandt andet en Matas i stueetagen. Nu er kontormøbler, vandkøler og kolbekaffe skiftet ud, og ejendommen er genfødt som fuldblods hotel i en lidt mere eksklusiv kategori, som Scandic normalt ikke bevæger sig så meget i.

Mange Scandic hoteller er lig med funktionelt hoteldesign med plads til særligt forretningsrejsende og konferencegæster — og med mange værelser praktisk placeret ved landets motorvejsafkørsler. Men det nye hotel ved Nørreport er en hel del mindre og sigter mod en mere storby-cool stil.

På grund af Scandic Nørreports størrelse og beliggenhed satser hotelkæden her på at tiltrække en anden målgruppe — nemlig storbyturister og individuelle rejsende. Derfor er der ikke brugt kvadratmeter på at indrette store konferencelokaler, men derimod 100 hotelværelser, fordelt på seks etager.

Mødelokaler er erstattet af offentlig adgang til en åben lobby, hvor gæster og besøgende kan komme ind fra gaden og sætte sig med deres laptop. Melder trangen til mokka sig, kan man bevæge sig hen til hotelbaren, hvor husets egen barista står for kaffekreationen.

Fra lobbyen er der seks etager op til hotellets tagterrasse, hvor der også er offentlig adgang. Her kan man nyde en middag på hotellets restaurant og bagefter dykke ned i cocktailmenuen i hotellets rooftop bar. På tagterrassen befinder man sig en etage eller to over det meste af det omkringliggende byggeri og vil derfor have fri udsigt over Middelalderbyens tårne og tage.

Skal skærmes fra byens puls

Overgangen fra kontorejendom til hotel har stillet krav til hjørneejendommen, og der gjort en ekstra indsats for forbedre indeklima og varmeisolering i forbindelse med ombygningen. Ejendommen har blandt andet fået nye vinduer, men er man ude i gadebilledet kan man særligt glæde sig over, at et hotel — i stedet for et kontorhotel — formentlig vil betyde mere lys i vinduerne i aftentimerne.

Flankeret af Torvehallerne på den ene side og Nørreport Station, Købmagergade og Kultorvet på den anden side, er Scandic Nørreport placeret klods op ad flere af Indre Bys trafikale og kulturelle knudepunkter.

Derfor har det været nødvendigt at bruge lyddæmpende glas i vinduerne, der skal dæmpe støjen fra trafikken omkring stationen. Og det akustiske indeklima er blevet forbedret med dæmpende plader under gulvene og lyddæmpende døre.

Alt skal skabe en så rolig ramme som muligt, så hotellets gæster kan få lidt ro, selvom de befinder sig få meter fra Danmarks travleste tog-station.

Største hotel ligger i København

Med sine "kun" 100 værelser skiller hotellet ved Nørreport sig ud fra resten af Scandic-kædens hoteller.

Blandt kædens 280 hoteller i Nordeuropa, ligger gennemsnitsstørrelsen på 300 værelser, og dermed er Scandic Nørreport en lilleput i hotelkæden.

For få dage siden åbnede hotelkæden også sit største hotel overhovedet, nemlig Scandic Spectrum ved Kalvebod Brygge. Det rummer hele 632 værelser, 23 mødelokaler, to restauranter, bageri, et 25 meter langt svømmebassin — og endnu en skybar med udsigt over både byen og havnen.

Emner

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling