pixel

Skolen i Sydhavnen er den bedste i verden

Stor international arkitekturpris til Københavns nyeste folkeskole.

skolen sydhaven jjw

Med sin brede trætrappe, der fører fra skolegården og hele vejen op langs alle etagerne, ligner Skolen i Sydhavnen ikke den gennemsnitlige københavnske folkeskole. Som et stort skib lagt til kaj ligger den helt ud til kanalen på Teglholmen og er i det hele taget et usædvanligt spektakulært syn for et uddannelsesbyggeri.

Det synes også World Architecture News, som peger på Skolen i Sydhavnen som årets bedste nye af slagsen i hele verden med sin WAN Education Award 2016. 34 uddannelsesbyggerier var indstillet til prisen, og i finalerunden slog "skoleskibet" en japansk daginstitution, en skole i Tyrkiet, et uddannelsescenter for social retfærdighed i USA, et amerikansk college og en skole i Zambia.

Skolen i Sydhavnen er formgivet af JJW Arkitekter, og hæderen kan ses som den lykkelige udgang på en frustrerende historie. Da de lokale børn indtog trappen og deres indeklima-optimerede klasseværelser i august 2015, var det nemlig hele to år forsinket, efter en kraftig ildebrand udsatte et ellers næsten fuldendt byggeri. To skoleår med undervisning i pavilloner spredt omkring byggepladsen.

WAN Awards er den mest omfattende internationale arkitekturpris og uddeles i 22 kategorier fordelt over hele kalenderåret. I januar snuppede København også en WAN Mixed-Use Award 2015 til Sundbyøsterhal II på hjørnet af Amagerbrogade og Parmagade – for at være det nye byggeri på kloden, der bedst kombinerer flere funktioner i samme bygning på en original måde. Og i 2014 blev også Børnekulturhus Ama’r på Øresundsvej udpeget til verdens bedste i kategorien Education.

Læs meget mere om Skolen i Sydhavnen her på Magasinet KBH

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling