pixel

Slik sol langs skinnerne

Forsøgskaninen Carlsberg lægger nu grund til endnu et urbant eksperiment. Denne gang med en strand – langt væk fra vandet.

kbh magasin

Fakta

Urban Beach

Pasteurvej 46, Kbh V

man-tor: 11-22
fre: 11-24
lør: 10-24
søn: 10-19

Lukketiderne er dog ikke altid helt stramme torsdag til søndag.

Fakta

Rutevejledning

Hvis du kommer fra Vesterfælledvej skal du dreje til venstre forbi Under Halvtaget's tusindvis af tove, indtil du ser en biltunnel gennem bygningen på venstre hånd.
Den smutter du igennem - og så er du på stranden!

Københavns urbane strande har det med at holde sig til kysterne, men det er ærlig talt sjældent, man snupper en dukkert ved Ofelia Beach, Docken eller Halvandet.

Så hvorfor overhovedet begrænse sig til havnemoler, når ingen alligevel bader – og der er masser af plads på den gamle Carlsberg grund?

Nyd togets brusen Københavns nyeste strand hedder Urban Beach, og ligger på hvad der plejede at være en parkeringsplads lige ud til skinnerne ved Enghave Station. På 500 kvadratmeter af den asfalterede plads er der spredt et tykt lag sand i en kæmpestor sandkasse med beachbar, palmer og strandparasoller.

Der er sågar placeret et blåt livreddertårn for at holde strandreferencen i live, men selv hvis man klatrer op i det, er der intet vand i sigte.

272080_128323647249450_114665351948613_219728_4845565_o.jpg

Hvor stranden måske er lidt af en skuffelse for vandhunde, er den et scoop for togentusiaster. Urban Beach giver nemlig et førsteparkets indblik i S-togsstrækningen mellem Enghave og Valby Station gennem trådhegnet, som adskiller strand fra banelegeme.

Og det er ikke småting du vil være vidne til: Togene suser forbi hvert andet minut.

Klunset genbrugsstrand Både strandens møbler og byggeklodser er lavet af genbrugsmaterialer, som alligevel var på vej til skrot. Især europaller har været i høj kurs, og er blandt andet brugt til strandmøblerne, som er designet af elever fra Krabbesholm Højskole.

En anden ting som genbruges er den lille smule regn, som falder ved stranden. Regnvandet opsamles i et særligt miljøvenligt vanddyse-system, som aktiveres hver gang et s-tog skramler forbi, og sprøjter forstøvet vand udover udvalgte steder af stranden - angiveligt føles det ligesom vaskeægte havsprøjt.

258628_128322643916217_114665351948613_219719_5490785_o.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling