pixel

Solskærm på Nordhavnsportalen

Nordhavnsvej åbner først om to år, men dens design-solskærm er på plads.

kbh magasin

Selvom det bare er en vejtunnel, kan man jo godt inkludere lidt lækre detaljer. Og nu har rekorddyre Nordhavnsvej fået sit arkitektoniske blikfang sat på.

Det er en stor, specialkonstrueret solskærm, skabt af aluminiums-kuber i varierende størrelser, som sidder for enden af tunnelen. Ud over at give et glimt af fikst design, sikrer den en glidende overgang mellem lys og mørke, så bilisterne ikke bliver blændet, når de kører gennem fremtidens portal til Nordhavn.

Dagslysskærmen med de karakteristiske kuber kan du dog først drøne under i slutningen af 2015, når det største vejprojekt nogensinde i Københavns Kommune står færdig efter fem år og to milliarder kroner.

Nordhavnsvej, der skal redde Østerbro for tung trafik ved at koble boomende Nordhavn direkte på Helsingør-motorvejen, bliver blot 1,65 kilometer lang, men skriver sig ind i rekordbøgerne på grund af de godt 600 meter, der føres i den teknisk komplicerede tunnel under Svanemøllen-området.

Dagslysskærmen er udformet i samarbejde mellem Rambøll og Schønherr Landskab.

Se mere om Nordhavnsvej her på Magasinet KBH

nordhavnsvej_solskaerm_2.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordvest
Overdækning af Helsingørmotorvejen til et grønt byrum, der byder velkommen til København.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling