Transformerstation bliver designhotel

Keramik-kæmpen Kähler transformerer den ikoniske tidligere transformerstation lige midt i byen.

transformerstation bremerholm

Lige over for Magasin langs trafikåren Bremerholm ligger en af Indre Bys mere specielle bygninger – både tillukket og tillokkende med sit store jalousigitter i bronze, der dækker hele facaden. Og det skal den blive ved med, selvom metallet ikke længere kamuflerer en aktiv transformerstation, bygget ind midt i karréen.

Men der vil være lidt flere åbninger i og langt flere mennesker ind og ud af Bremerholm 6, når keramik-mærket Kähler sammen med københavner-kæden Brøchner Hotels i starten af 2018 åbner et nyt designhotel i de industrihistoriske rammer.

Hotel Herman K får i gadeplan en bar med spektakulære 12 meter til loftet og desuden plads til to restauranter og 31 værelser på de knap 1.400 kvadratmeter i den tidligere transformerstation.

De fleste må dog nok slagte sparegrisen for en overnatning i den særlige arkitektur med den noget nær perfekte turistbeliggenhed ved Strøget. Hotellet bliver nemlig +5-stjernet, hvilket vil sige, at det melder sig ind i byens absolutte luksusklasse sammen med for eksempel D'Angleterre, Nimb og Skt. Petri.

Kort
Hotel Herman K

Opkaldt efter grundlæggeren

Transformerstation Bremerholm blev opført i 1963 af Københavns Belysningsvæsen, tegnet af arkitekt Hans Chr. Hansen fra Stadsarkitektens kontor. Den øverste etage i det asymmetriske hus har vinduer, men ellers beklædtes den bombesikre betonskal med bronzelameller for at indpasse et så stort og lukket teknisk anlæg midt mellem butikker og lejligheder.

Inde bag metalmønsteret på murene har transformerne forsynet det indre København med elektricitet helt frem til 2013, hvorefter DONG Energy solgte bygningen til Kähler-koncernens ejer Frantz Longhi.

Han har nu lukket Kählers restaurant i Tivoli for i stedet at øge brandets eksponering i hovedstaden med designhotellet – en investering på over 100 mio. kroner, opkaldt efter den originale pottemager Herman Kähler, der grundlagde fabrikken i Næstved i 1839.

Hotel Herman K skal drives af Brøchner Hotels som det femte i rækken af kædens såkaldte boutique-hoteller i København. De eksisterende er Hotel SP34 ved Jarmers Plads, Hotel Astoria ved Hovedbanegården, Hotel Avenue på Åboulevard og det snart genåbnede Hotel Danmark på Vester Voldgade.

Brøchner Hotels er også involveret i et andet genbrugsprojekt for en ikonisk industribygning, nemlig på Carlsberg, hvor Lagerkælder 3 med de gyldne skjolde på facaden ventes at at få nyt liv som Hotel Ottilia i 2019.

Mest læste

Li’ KBH

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Vesterbro
Godsbaneterrænet omdannet til Vesterbros nye grønne hjerte.
tegnestuevision
København
Stormflodssikring, infrastruktur og byudvikling tænkt sammen til den manglende brik i et sammenbundet København.

seneste
byens liv

close logo

Vi har brug for mindst 1.000 støttemedlemmer

Hjælp os med at nå det magiske tal – fra kun 20,-/md.